ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Χτύπημα «νοκ άουτ» στην παραπαίουσα κυβέρνηση τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης

Κουμουτσάκος: Χτύπημα «νοκ άουτ» στην παραπαίουσα κυβέρνηση τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης
ΕUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης θα είναι χτύπημα "νοκ άουτ" στην παραπαίουσα κυβέρνηση πριν από τις εθνικές εκλογές», αναφέρει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Οι εκλογές έχουν κρίσιμη σημασία για την Ευρώπη, καθώς κρίνεται η κοινή μας πορεία από την επιρροή που θα έχουν οι λαϊκιστικές και ευρωφοβικές δυνάμεις», σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει: «Επιπρόσθετα για τη χώρα μας, όμως, έχουν ξεκάθαρα δημοψηφισματικό χαρακτήρα, όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα είναι η απάντηση των πολιτών στη συστηματική κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, σχολιάζει ότι «δεσμεύσεις για μείζονα εθνικά ζητήματα, ελάχιστα πριν το τέλος της κυβερνητικής θητείας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Επισημαίνει, επίσης, με αφορμή την ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ότι «η γεωπολιτική συγκυρία δημιουργεί παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα μας προκειμένου να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή», αλλά «πρέπει να αποφύγουμε την υπεραισιοδοξία». «Χρειάζεται προσοχή, διότι δεν γνωρίζουμε για πόσο θα μείνει αυτό το παράθυρο ανοικτό και συνολικά τι επιπτώσεις θα υπάρξουν. Οφείλουμε να παρακολουθούμε στενά και να αναπροσαρμόζουμε τις τακτικές μας κινήσεις διεκδικώντας το καλύτερο για τη χώρα μας», τονίζει.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος διευκρινίζει ότι «την ειδική στρατηγική σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ την έχει θεμελιώσει η Ν.Δ., και είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση "ανακάλυψε την Αμερική", με δεκαετίες καθυστέρησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ