ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργούλης: Αν χρειαστεί θα διαφωνήσω και με τον Τσίπρα

Γεωργούλης: Αν χρειαστεί θα διαφωνήσω και με τον Τσίπρα
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, αλλά και τον άνθρωπο «κλειδί» για την ένταξή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ο Αλέξης Γεωργούλης.

Μιλώντας στο onlarissa.gr, o Αλέξης Γιωργούλης εξήγησε ότι κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, με μοναδικό γνώμονα και κίνητρο «την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού», ενώ ξεκαθαρίζει ποιος είναι ο λόγος που τον κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ένας πολίτης μπορεί να ανταποκριθεί, γιατί όχι και ένας ηθοποιός», λέει χαρακτηριστικά. «Όταν άρχισα να κάνω τις συζητήσεις για να κατέβω στις εκλογές, έκανα μια βασική συζήτηση με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, τον κ. Λευτέρη Κρέτσο, ο οποίος μου ανέλυσε το όλο θέμα με το cash rebate, πρόκειται για μια νομοθεσία, που επιστρέφει μέρος των εξόδων από οπτικοακουστικές παραγωγές», εξηγεί.

«Στην Αμερική, την Αγγλία και την Γερμανία υπάρχει δεκαετίες τώρα. είναι κάτι πάρα πολύ γνωστό στο εξωτερικό. Δηλαδή ουσιαστικά το θεωρούν δεδομένο αυτό, ενώ εμείς στην Ελλάδα δεν το είχαμε μέχρι πρόσφατα. Τα τελευταία χρόνια που συναναστρέφομαι με το εξωτερικό, με την πρώτη ευκαιρία που ερχόμουν στην Ελλάδα έλεγα ότι αυτό πρέπει να γίνει. Αυτό το πράγμα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο τα κινηματογραφικά δρώμενα, αλλά μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς, όπως πχ στα οικονομικά. Αν δηλαδή έρθουν μεγάλες παραγωγές στην Ελλάδα όπως το Mama mia μπορούν να αφήσουν πολλά χρήματα στην χώρα μας», δηλώνει.

«Γι’ αυτόν τον λόγο κατεβαίνω στις εκλογές και γι’ αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι με κέρδισε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο κ. Κρέτσος με τον οποίο ταυτιστήκαμε πολύ πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα», τονίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στο κατά πόσο υπάρχει κάτι με το οποίο διαφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ότι «δεν μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς σε όλα με κάποιον», διευκρινίζοντας ότι η προσέγγισή του είναι καθαρά πάνω στον πολιτισμό, «γιατί αν μπω σε άλλες διαδικασίες θα αρχίσω να ακυρώνω αυτό που έχω από την αρχή ως στόχο».

«Αν χρειαστεί να διαφωνήσω με κάτι που είναι κόντρα με τα πιστεύω μου, τότε θα ακολουθήσω τα πιστεύω μου και σε αυτό είμαι ξεκάθαρος».

Ερωτηθείς για το λόγο που επέλεξε να κατέβει στο στίβο των ευρωεκλογών και όχι στην ελληνική βουλή ή την αυτοδιοίκηση, ο κ. Γεωργούλης απαντά πως «το ευρωκοινοβούλιο μου πάει περισσότερο». «Οπότε δεν θα ήθελα να μπω στα άλλα, προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο», συμπληρώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ