ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2019: Εξαπάτηση η πολιτική του «άλλο ο Δήμος άλλο το Κράτος», λέει ο Ν. Σοφιανός

Δημοτικές εκλογές 2019: Εξαπάτηση η πολιτική του «άλλο ο Δήμος άλλο το Κράτος», λέει ο Ν. Σοφιανός

Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ενιαία, λέει στο CNN Greece, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας Νίκος Σοφιανός καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ προκειμένου να αντισταθούν, όπως λέει, στις κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται και στην αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Σοφιανός σημειώνει ότι τα «μεγάλα λόγια των υποψηφίων ξεχνιούνται την επόμενη ημέρα των εκλογών και γίνονται μια εχθρική διαχείριση για την καθημερινότητα και την τσέπη των Αθηναίων» και κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου του μνημονίου και στον δήμο Αθηνών.

Αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας ο κ. Σοφιανός υποστηρίζει ότι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος είναι αρμοδιότητα του υπουργείου και όχι των δημοτικών αρχών. «Είναι επικίνδυνα όσα ακούγονται για εμπλοκή της δημοτικής αστυνομίας σε ρόλο καταστολής. Η ευθύνη του Δήμου είναι να έχει παρουσία σε “πιεσμένες” περιοχές της πόλης. Να παρέχει καθαριότητα, φωτισμό, τη λειτουργία της πόλης».

Σχετικά με το ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο κ. Σοφιανός εκφράζει την απορία του γιατί παρά το γεγονός ότι ο κ. Ηλιόπουλος καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία. «Πρόκειται για κοροϊδία. Λέει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να μπουν ζώνες. Γιατί δεν έχουν βάλει ζώνες τόσα χρόνια που είναι στην κυβέρνηση;». Αναφορικά με τις δικές του προτάσεις ο κ. Σοφιανός λέει ότι είναι απαραίτητη η φορολόγηση της βραχυχρόνιας μίσθωσης από το Δήμο ως επαγγελματική δραστηριότητα και η απόδοση στον Δήμο του τέλους διαμονής.

Απαντώντας σχετικά με το πώς διαφοροποιεί την πολιτική της δημοτικής του παράταξης η εισαγωγή της απλής αναλογικής ο κ. Σοφιανός σημειώνει: «Η συνεργασία απαιτεί κοινή πολιτική αντίληψη. Όταν όλοι οι άλλοι ψηφίζουν τον θεσμικό Κλεισθένη, πώς θα διοικήσουμε μαζί έναν Δήμο; Η αντίθεση είναι τεράστια».

Τέλος, ο κ. Σοφιανός υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή έχει ρόλο επισκέπτη στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς δεν ασχολείται με τα προβλήματα των δημοτών και υπογραμμίζει ότι παρά την ευθύνη των πολιτών που ψήφισαν τον υποψήφιό της, πλέον δεν έχουν βγει συμπεράσματα και δεν υπάρχει η ίδια δυναμική με το παρελθόν. Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα πράξει το ΚΚΕ αν ο κ. Κασιδιάρης βρεθεί στον δεύτερο γύρο ο κ. Σοφιανός λέει ότι «η απάντηση στο μαύρο είναι το κόκκινο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ