Στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης του κόμματος στην Αθήνα.

«Εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι, εδώ ωρίμασα πολιτικά, στη Β΄ Αθηνών πριν από 15 χρόνια με μπροστάρη τον Κ. Καραμανλή» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του.

Ανέφερε πως έφερε ως αρχηγός τα γραφεία του κόμματος στο «ποτάμι». Σε αυτή τη περιοχή τόνισε, που είναι χωνευτήρι του έθνους, «αγωνίζομαι να εκπροσωπήσω και να δώσω λύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες και να γίνουμε μπροστάρηδες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής».

«Σε αυτές τις εκλογές δεν μπορεί να πάει καμία ψήφος χαμένη. Ή με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο, ή με την αλήθεια ή με το ψέμα. Θα είμαι εδώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εθνικές εκλογές στη Δυτική Αθήνα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές καθώς στις 26 Μαΐου «οι πολίτες θα απαντήσουν στο φόβο, στην ανασφάλεια, στη συμφωνία των Πρεσπών. Σε 4 μέρες θα τελειώσει η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε και τόνισε πως με την ψήφο τους οι πολίτες ψηφίζουν αξιοπρέπεια, αλήθεια, αλλαγή , ελπίδα, και πάμε την Ελλάδα μπροστά».

«Οι Έλληνες θέλουν ελπίδα, αλλά την ελπίδα της αλήθειας και όχι των ανέξοδων υποσχέσεων» είπε, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έδωσε πολύ λίγα, πολύ αργά», μιλώντας για τις παροχές.

«Η ψήφος των υπερήφανων συνταξιούχων δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα επιδόματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ είναι υπέρ της κοινωνικής πολιτικής, είπε ότι στοχεύει στην ανάπτυξη και νέες δουλειές.

«Αυτοί που είναι άριστοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε νέο πρότυπο σχολείο στο Περιστέρι», είπε και δεσμεύτηκε ότι το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα γίνει πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσένων επιστημών.

«Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς φόβο, να μη ζουν οι καταστηματάρχες με το φόβο ότι θα τους σπάσουν πάλι τις βιτρίνες. Δεν μπορεί οι φοιτητές να έρχονται αντιμέτωπποι με βαποράκια και μπαχαλάκηδες, τόνισε και επανέλαβε ότι θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Δεν μπορεί η ίδια η Βουλή να βεβηλώνεται, όλοι πληγωθήκαμε με τις κόκκινες μπογιές στη Βουλή. Δεν μπορεί να ασχολείται όλη η κυβέρνηση με το πώς θα πάρει άδεια ο Κουφοντίνας, ένας τρομοκράτης που δεν έχει μετανιώσει».

«Στείλτε το λογαριασμό στο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 26ης Μαΐου» συνέχισε αναφερόμενος στη 13η σύνταξη. Σημείωσε πως «πρόκειται για επιδόματα και οι συνταξιούχοι όταν πήγαν στα ΑΤΜ το κατάλαβαν ότι πρόκειται για ψέματα».

Η ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη σημείωσε με νόημα.  Η ΝΔ, όπως τόνισε, απευθύνεται «σε όλους και ενώνει όλους τους Έλληνες. Αγκαλιάζει ακόμη και όσους δεν την ψηφίζουν».

«Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» σημείωσε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη δημοκρατία και τον αυταρχισμό».

Ζήτησε καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές και είπε κλείνοντας πως «το Περιστέρι έδειξε το δρόμο».

Παρόντες Καραμανλής - Σαμαράς

Παρόντες στην ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατία είναι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής προσερχόμενος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ δήλωσε:

«Είμαστε όλοι εδώ συστρατευμένοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελική ευθεία για μια καθαρή νίκη. Μια νίκη που οδηγεί στην πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση. Χρειάζεται ανάπτυξη και επενδύσεις, κοινωνική δικαιοσύνη και φροντίδα για τους μη ευνοημένους. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό των εθνικών υποθέσεων, ειδικά σε μία περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας στη γειτονιά μας. Αυτή την προοπτική μόνο η παράταξή μας, η ΝΔ, μπορεί να διασφαλίσει».

Διαβάστε επίσης