ΕΚΛΟΓΕΣ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Μητσοτάκης - Ο Τσίπρας να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Μητσοτάκης - Ο Τσίπρας να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές

Τη θέση πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωση του μετά από την ανακοίνωση της εκτίμησης του αποτελέσματος.

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές το συντομότερο δυνατό» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή. Κι αυτή η αλλαγή για την οποία μίλησα καθ’όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ήδη ξεκίνησε», υπογράμμισε.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε να εργαστεί σκληρά για «μία ισχυρή Ελλάδα σε μία Ευρώπη που αλλάζει» ενώ ευχαρίστησε τους πολίτες που τίμησαν την δεξιά παράταξη, ξεκαθαρίζοντας πως σέβεται τους πολίτες που έκαναν άλλες επιλογές: «Θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Γιατί είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως τα αποτελέσματα στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας «σηματοδοτεί μία ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης».

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη», επεσήμανε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, «από μια κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση», ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ», δήλωσε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: «Δεν περιμένει πανηγύρια, αλλά σκληρή δουλειά. Στην καρδιά μου δεν υπαρχουν πολλοί, δεν υπάρχουν λίγοι. Υπάρχει μόνο η Ελλάδα, όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες. Από αύριο ξεκινώ ένα καινούργιο αγώνα. Θα γυρίσω και πάλι ολοκληρη την Ελλάδα για να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες ότι αξίζουμε την ευκαιρία. Για να κάνουμε μαζί πραγματικότητα την ελπίδα που γεννιέται σήμερα σε μία πορεία αναγέννησης της χώρας από την οποία κανείς δεν περισσεύει».
Δείτε όλες τις εξελίξεις των εκλογών στο live blog του CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ