ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σενάρια για την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών

Τα σενάρια για την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ένα νέο σενάριο -που φαίνεται ότι κερδίσει ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη- για την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών έχει αρχίσει να διακινείται τις τελευταίες ώρες, με πληροφορίες να θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να συζητά εθνικές κάλπες την 7 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χτες -μετά από την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ- πως θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να προκηρύξει εκλογές αμέσως μετά από τον β’ γύρο των εκλογών στις 2 Ιουνίου.

Και ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε «κλειδώσει» η 30η Ιουνίου ως ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως δέχεται εισηγήσεις από συνεργάτες του για κάλπες στις 7 Ιουλίου.

Πίσω από αυτή την εισήγηση κρύβονται δύο λόγοι: πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μια εβδομάδα παραπάνω περιθώριο να προετοιμαστεί για τις κάλπες και δεύτερον θα έχουν τελειώσει οι πανελλαδικές εξετάσεις -και γονείς αλλά και οι 17χρονοι ψηφοφόροι δεν θα έχουν υποχρεώσεις που μπορεί να τους εμποδίσουν από το να ψηφίσουν.

Οι τελικές αποφάσεις, ωστόσο, θα ληφθούν μετά τις κάλπες της Κυριακής από τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τίθεται θέμα ορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης. Αναμένεται, ωστόσο, να αντικατασταθεί ο υπουργός Εσωτερικών, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ