ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές το Ποτάμι

Δεν κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές το Ποτάμι
(Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Την απόφαση να μην συμμετάσχει στις πρόωρες εθνικές εκλογές έλαβε το Ποτάμι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού του Συμβουλίου χτες.

Στην απόφασή του, το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά πως η «κάθοδος του Κινήματος στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι ο Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών».

«Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών» τονίζει χαρακτηριστικά η απόφαση.

Χτες, ο Σταύρος Θεοδωράκης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία της παράταξης, «δείχνοντας» ως διάδοχό του τον αντιπρόεδρο Γιώργο Μαυρωτά.

Ξεκαθάρισε δε, πως δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην επόμενη Βουλή με κανένα άλλο κόμμα.

Η απόφαση για τον νέο επικεφαλής μετατίθεται για το επόμενο συνέδριο του Ποταμιού, το οποίο, βάσει της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό News 24/7, o κ. Μαυρωτάς δήλωσε πως είναι πιθανή η υποψηφιότητά του για την ηγεσία.

Τόνισε, ωστόσο, ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο.

Συγκεκριμένα, όπως διεκρινίζεται στην απόφαση του Π.Σ:

«Επειδή με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου Eπικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου Eπικεφαλής, η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου. Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε το χρόνο του συνεδρίου για το Φθινόπωρο του 2019, ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ