ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Δεν έβαλα τον Βενιζέλο στο Επικρατείας για να ανοίξουμε την πόρτα στους προοδευτικούς

Γεννηματά: Δεν έβαλα τον Βενιζέλο στο Επικρατείας για να ανοίξουμε την πόρτα στους προοδευτικούς
EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, αφότου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 100ό δημοτικό σχολείο Αθηνών στο Νέο Κόσμο.

«Την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους υποχρέωσαν τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει στην προκήρυξη των εκλογών. Σήμερα με τις επιλογές τους θα δώσουν ένα τέλος στις καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και στην αυτοδιοίκηση, στις περιφέρειες και στους δήμους της χώρας», τόνισε αρχικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ακολούθως ότι «στις εθνικές εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό τον στόχο υπηρετώ με την επιλογή του Γιώργου Καμίνη. Σηματοδοτούμε τη διεύρυνση και ανοίγουμε μια τεράστια πόρτα στους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνταχθούν με το ΚΙΝΑΛ. Τώρα έχει έρθει η ώρα να τελειώσουμε με τις απομιμήσεις, με αυτό τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και εμείς η πραγματικά προοδευτική παράταξη, το ΚΙΝΑΛ, που έχει ρίζες, ιστορία, παρόν και μέλλον να αποτελέσουμε ανάχωμα στην απειλή της κυριαρχίας της Δεξιάς που τροφοδότησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε για να αναφερθεί στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

«Λυπάμαι για την απόφαση του Βαγγέλη Βενιζέλου να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια. Σε αυτήν την τόσο κρίσιμη αναμέτρηση και για το Κίνημα αλλά και για τη χώρα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά και σημαντικά από οποιαδήποτε θέση. Οι απόντες από αυτήν τη μάχη απλά διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αποπομπή Βενιζέλου: Η Φώφη Γεννηματά διέβη τον Ρουβίκωνα

Τέλος η κυρία Γεννηματά ανέφερε πως πρότεινε στον κύριο Βενιζέλο να είναι υποψήφιος «σε οποιαδήποτε περιφέρεια ήθελε, με σταυρό», ωστόσο εκείνος αρνήθηκε.

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις των επαναληπτικών εκλογών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ