ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτέλεσμα εκλογών 2019 - Μητσοτάκης: Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε γαλάζιος

Αποτέλεσμα εκλογών 2019 - Μητσοτάκης: Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε γαλάζιος
EUROKINISSI

«Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε γαλάζιος» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα αφότου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του β’ γύρου των εκλογών.

«Για εμάς δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες στη συνεργασία με την αυτοδιοίκηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα πως εφόσον οι Έλληνες πολίτες εμπιστευτούν το κόμμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου η ΝΔ θα σταθεί δίπλα τους.

«Μοναδικό κριτήριο, μοναδικός στόχος είναι η ζωή σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε δήμο να γίνει καλύτερη για όλους. Το πρόγραμμά μας μεταφέρει περισσότερες αρμοδιότητες και διασφαλίζει επιτέλους οικονομική αυτοτέλεια στην αυτοδιοίκηση. Κυρίως, όμως, αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από ένα εκλογικό σύστημα, το οποίο εφαρμόστηκε και δυστυχώς ορθώνει εμπόδια στην αποτελεσματικότητα της αυτοδιοίκησης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε:

«Δώσαμε από την αρχή πολιτική διάσταση στη μάχη των περιφερειακών εκλογών γιατί θέλουμε τους περιφερειάρχες συμμάχους στην ανάπτυξη».

«Το αποτέλεσμα των ευερωεκλογών δρομολόγησε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σε πέντε εβδομάδες έρχονται κρίσιμες βουλευτικές εκλογές και θα πάρουμε την καθοριστική απόφαση για το μέλλον της χώρας, είπε και πρόσθεσε: «Θα βρεθώ και πάλι στην πρώτη γραμμή για έναν ήπιο πολιτισμένο αγώνα με αλήθειες, σχέδιο, επιχειρήματα και θα γυρίσω όλη την Ελλάδα. Με οδηγό τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις μας για ανάπτυξη, για δουλειές, για περισσότερες θέσεις εργασίας, για χαμηλότερους φόρους, για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος. Έτσι θα γίνει η ελπίδα πραγματικότητα. Για τη νέα, φωτεινή Ελλάδα που όλοι θέλουμε. Και στην οποία έχουν θέση όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ