Ανατροπή: Εκλέγεται ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ η Σεμίνα Διγενή
Πηγή: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών οριστικοποιούνται και η Σεμίνα Διγενή φέρεται να είναι η 21η ευρωβουλευτής που εκλέγεται από την Ελλάδα.

Με την ενσωμάτωση των σταυρών των ευρωεκλογών στο 73,34%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης και ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, εκλέγονται ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών με τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων της 26ης Μαΐου δεν έχει ανανεωθεί από τις 3 Ιουνίου και σύμφωνα με πληροφορίες, η Σεμίνα Διγενή είναι τελικά η δεύτερη υποψήφια του ΚΚΕ που εκλέγεται ευρωβουλευτής.  

Η καταμέτρηση στα πρωτοδικεία της χώρας έχει προχωρήσει και σύμφωνα με πληροφορίες, η Σεμίνα Διγενή έχει υπερκαλύψει το απόσταση των περίπου χιλίων σταυρών για την είσοδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Μόλις αυτό έγινε γνωστό, η δημοσιογράφος άρχισε να δέχεται συγχαρητήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν σήμερα Τετάρτη. Πιθανότατα, θα ανακοινωθεί η παραίτησή της από την έδρα της στην Ευρωβουλή για να διεκδικήσει την εκλογή της στο ελληνικό Κοινοβούλιο, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

kke

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!