ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Την 1η Ιουλίου το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Εκλογές 2019: Την 1η Ιουλίου το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/Andrea Bonetti

Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου – έξι ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές- αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, όπως αποφασίστηκε στη διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης.

Η διακομματική επιτροπή για τις εθνικές εκλογές, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη συμφώνησε στην πραγματοποίηση δημόσιας συζήτησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την 1η Ιουλίου στην ΕΡΤ.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων διατύπωσαν τη θέλησή τους να μην συμμετάσχει στο debate η Χρυσή Αυγή.

Όπως ορίστηκε, στο ντιμπέιτ θα συμμετέχουν οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων.

Παρότι αρχικά ετέθη ζήτημα με τη συμμετοχή ή όχι του Κυριάκου Βελόπουλου, το κόμμα του οποίου κατάφερε να κατακτήσει μια έδρα στην Ευρωβουλή, τελικώς η Ελληνική Λύση αποφάσισε να μην λάβει μέρος. Στην τηλεοπτική «μονομαχία» δεν λα λάβει μέρος ούτε η Χρυσή Αυγή.

Έτσι, τα «ξίφη» τους αναμένεται να διασταυρώσουν οι Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας και Βασίλης Λεβέντης.

Η επιτροπή έκρινε αναγκαίο να αποσταλεί επιστολή προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της αναλογικής ισότητας μεταξύ των κομμάτων κατά την προβολή τους, τόσο από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όσο και από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ διατυπώθηκε η ανάγκη σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων, ώστε να υπάρξει ρύθμιση σε ό,τι αφορά την προβολή τους μέσω του Διαδικτύου.


Ο κ. Ρουπακιώτης ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα αποδοθούν από το υπουργείο προς τα κόμματα, τόσο η προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση, όσο και η έκτακτη ενίσχυσή τους. Είπε ακόμα ότι η διακομματική επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου, εφόσον παραστεί ανάγκη, πέραν της προβλεπόμενης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί μετά την επίσημη ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης και Ενημέρωσης, Χρήστος Σίμος, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος του ΕΣΡ, Αλέξανδρος Οικονόμου.

Σημειώνεται τέλος ότι τις περασμένες ημέρες το ντιμπέιτ αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το κυβερνών κόμμα επέμενε και σε μια «μονομαχία» μόνο μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ