ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Προσχήματα για να μην γίνει το ντιμπέιτ

Αχτσιόγλου: Προσχήματα για να μην γίνει το ντιμπέιτ
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δήλωση σχετικά με την ακύρωση του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για «προσχήματα, προκειμένου να μην βρεθεί άλλη ημερομηνία».

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε πως «μετά τις εξελίξεις για τη διεξαγωγή της έκτακτης συνόδου κορυφής την 1η Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία, πέραν αυτής, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός».

Όπως τόνισε, όμως, στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που έλαβε χώρα σήμερα, Δευτέρα, στη Βουλή «ετέθησαν προσχήματα από διάφορα κόμματα, προκειμένου να μην βρεθεί ημερομηνία άλλη, πέραν της 1ης Ιουλίου, και να μην πραγματοποιηθεί τελικά το κρίσιμο, για την προγραμματική αντιπαράθεση, ντιμπέιτ».

Η κ. Αχτσιόγλου, σημείωσε πως δεδομένης της κατάστασης, ο «πρωθυπουργός δηλώνει τη διαθεσιμότητά του για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ το βράδυ της 1ης Ιουλίου ακόμη και αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη τηλεοπτική αντιπαράθεση».

Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα σε «όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν με δημοκρατική ευθύνη και να φανούν συνεπείς στην αρχική τους δέσμευση να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ