ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Καλά κρατεί ο «πόλεμος» των προεκλογικών σποτ για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Εκλογές 2019: Καλά κρατεί ο «πόλεμος» των προεκλογικών σποτ για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
EUROKINISSI

Νέα σποτάκια έδωσαν στη δημοσιότητα ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ενόψει των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Στο 9ο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις εθνικές κάλπες, αποδέκτες, είναι κυρίως, οι ψηφοφόροι γένους θηλυκού.

Με δόση ειρωνείας, ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει τη στερεοτυπική και πατροπαράδοτη θέση «η γυναίκα στο σπίτι», που θέλει τις γυναίκες να ασχολούνται μόνο με το νοικοκυριό και το μεγάλωμα των παιδιών, να απέχουν από τα κοινά, την κοινωνική και πολιτική δράση, και την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, ενώ δεν αποκλείεται να απευθύνεται και στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «οι βασικές δουλειές στο σπίτι γίνονται από τη νοικοκυρά».

Το 10ο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου επικεντρώνεται στο δίλημμα των εκλογών, εκτιμώντας πως είναι ανάμεσα «σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα κι έφεραν την κρίση και σε εκείνους που την έβγαλαν από τα μνημόνια».

Στο ίδιο βίντεο εμφανίζονται εικόνες τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και του προκατόχου του και πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά,

Επιπλέον, το σποτ της Κουμουνδούρου επισημαίνει στους πολίτες ότι με την επιλογή να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία η Ελλάδα θα γυρίσει πίσω, αλλά με την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας θα συνεχίσει την πορεία προς τα εμπρός.

Έμφαση στην κοινωνική πολιτική και στο «δίχτυ προστασίας» προς όσους έχουν μεγαλύτερες ανάγκες, εστιάζεται το νέο προεκλογικό σποτ της ΝΔ.

«Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» αναφέρει στο ξεκίνημά του το σποτ και συνεχίζει:

«Επενδύουμε στην ανάπτυξη για να δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό με ρυθμό διπλάσιο της ανάπτυξης της οικονομίας. Διαθέτουμε επιπλέον 200 εκατ. ευρώ για επιδόματα ανεργίας, ώστε να τα δικαιούνται περισσότεροι άνεργοι συμπολίτες μας. Αυξάνουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ. Ευρώ», αναφέρονται στο βίντεο.

«Γιατί στην Ελλάδα του αύριο κανένας δεν μένει πίσω», καταλήγει το προεκλογικό σποτ της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ