ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κατρούγκαλος στις Αντιλογίες: Οι Έλληνες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς

Γ. Κατρούγκαλος στις Αντιλογίες: Οι Έλληνες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς
CNN Greece

Ιστορική χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος την απόφαση για λήψη μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Τουρκίας, μιλώντας στο CNN Greece και την εκπομπή Αντιλογίες.

Όπως σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, «η Τουρκία δεν ήταν ποτέ τόσο απομονωμένη όσο σήμερα, από την Αμερική και την Ευρώπη», προσθέτοντας πως «η τακτική της να ανεβάζει τόνους δεν είναι δείγμα δύναμης, αλλά αδυναμίας».

Ο ίδιος εκτίμησε πως, ακριβώς επειδή οι ενέργειές της καταγγέλλονται ομαδόν, «δεν καταφέρνει να πετύχει αυτό που επιδιώκει, να ‘γκριζάρει’ δηλαδή δικαιώματα είτε της Ελλάδας είτε της Κύπρου».

«Η εθνική πολιτική θα πρέπει να είναι θέμα εθνικής συναίνεσης» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας αναγκαία τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την οποία η κυβέρνηση δέχτηκε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση, καθώς πρέπει πάντοτε να προετοιμαζόμαστε ακόμα και για ενδεχόμενα που δεν είναι πιθανά.

Αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας, τόνισε πως «η ασφάλεια είναι δικαίωμα». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η δημόσια τάξη είναι εκείνη που εξασφαλίζει το δικαίωμα στην ασφάλεια, καλώντας «να μην κλείνουμε το μάτι στις συμπεριφορές που οδήγησαν στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου».

Ως προς την οικονομία και τον περίφημο νόμο που φέρει το όνομά του, ο κ. Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκε της επέμβασης στο ασφαλιστικό σύστημα, ώστε να «μπορεί αυτό να πληρώνει τις συντάξεις, καθώς όταν το παραλάβαμε είχε ένα άνοιγμα 1 δις», εξηγώντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα νέο ασφαλιστικό, με νέους κανόνες, το οποίο χωρίς οριζόντιες περικοπές βοήθησε τους πιο αδύναμους.

Χαρακτήρισε «δίκαιη» τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση (παρά τις χαμηλές συντάξεις που «ήταν αυτές που μπορούσε να αντέξει η οικονομία), η οποία έγινε με έναν τρόπο δίκαιο, υπό την έννοια πως εφαρμόζονται οι ίδιοι κανόνες για όλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ