ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Αυτό είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2019: Αυτό είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, βρίσκεται αναρτημένο σε ειδική ενότητα του ανανεωμένου site του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στο πρόγραμμα αναφέρονται οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2019-2023, σε ενότητες:

«Νέες ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς», με θέσεις για μείωση της ανεργίας κατά 8% και της ανεργίας των νέων κατά 13%, αύξηση κατώτατου μισθού επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων και επέκταση 15 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με κάλυψη πάνω από 215.000 εργαζομένων. Μείωση της αδήλωτης εργασίας στο 9% και καταπολέμηση παραβατικότητας στους χώρους εργασίας.

«Ανάπτυξη για όλους, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» με θέσεις για διπλασιασμό των άμεσων ξένων επενδύσεων, αύξηση των εξαγωγών, την διάθεση 15 δισ. για νέους επιστήμονες και καινοτομία, εντός τετραετίας, ολοκλήρωση του εθνικού κτηματολογίου και νέο θεσμικό πλαίσιο για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. «Δικαιότερη φορολογία», με θέσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ τη ρύθμιση των 120 δόσεων και μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 2019. «Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία», με θέσεις για την υγεία την παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση, τον πολιτισμό για «δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος».

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.syriza.gr/ekloges2019/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ