ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στις 7 Ιουλίου ανατέλλει η φωτεινή Ελλάδα που αξίζουμε

Μητσοτάκης: Στις 7 Ιουλίου ανατέλλει η φωτεινή Ελλάδα που αξίζουμε
EUROKINISSI

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα των εκλογών «χαρτογράφησε» από το Θησείο, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για όλες τις αλλαγές που θα γίνουν στην χώρα αν κερδίσει η ΝΔ. 

«Aπό την καρδιά της πρωτεύουσας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη τη χώρα: Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα! Ψηφίζουμε και ελπίζουμε. Ψηφίζουμε και αρχίζουμε μια νέα πορεία! Το βράδυ της 7ης Ιουλίου θα ανατείλει η φωτεινή Ελλάδα που μας αξίζει», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας:

«Μεθαύριο η Ελλάδα σηκώνει και πάλι υπερήφανα κεφάλι. Σηκώνει όμως και τα μανίκια για να χτίσει ενωμένη το μέλλον της».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία αναδρομή από τον Ιανουάριο του 2016 οπότε και εκλέχθηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τη δέσμευση του «να ενώσω, να μεγαλώσω και να ανανεώσω την παράταξή μας. Να την ξανακάνω την ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα».

«Τήρησα την υπόσχεσή μου. Και έτσι, σήμερα, το κόμμα μας είναι ενωμένο όσο ποτέ. Αλλά και ανανεωμένο όσο ποτέ. Με στελέχη που συνδυάζουν πείρα και φρεσκάδα» συνέχισε συμπληρώνοντας πως «από την πρώτη στιγμή, μίλησα για μια συμφωνία αλήθειας που θα φέρει ισχυρή ανάπτυξη προς όφελος όλων. Τήρησα αυτήν τη συμφωνία», είπε.

Χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία «το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων» που είναι «έτοιμη να εκφράσει όσους ζητούν σιγουριά και πρόοδο».

«Ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου. Να ενώσω τους Έλληνες. Και να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω. Είναι μια δέσμευση που αναλαμβάνω, εδώ στο Θησείο –στην σκιά της Ακρόπολης. Δίπλα στην Αρχαία Αγορά και στην Πνύκα» επεσήμανε.

Τόνισε πως η εξουσία για εκείνον δεν είναι αυτοσκοπός και αναφέρθηκε στα τρία πράγματα που πρέπει να θυμούνται όσοι άρχουν, όσοι δηλαδή κυβερνούν.

«Πρώτον ότι άρχουν επί ανθρώπων, δεύτερον ότι άρχουν σύμφωνα με τους νόμους. Και τρίτον -και κυριότερο- ότι δεν άρχουν για πάντα. Αυτές είναι οι αρχές που με οδηγούν. Και θα αποτελέσουν για εμένα φάρο που θα μου θυμίζει ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το εργαλείο για να κάνουμε τις ζωές ανθρώπων καλύτερες» σημείωσε.

«Κλείνει ένας ολέθριος κύκλος»

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «κλείνει και ένας ολέθριος κύκλος που έζησαν οι Έλληνες» και θύμισε:

- Σαν σήμερα, το 2015, με κλειστές τις τράπεζες και με το φόβο να σκεπάζει τα πάντα, η χώρα οδηγούνταν σ’ ένα δημοψήφισμα διχασμού και εξαπάτησης. Σε ένα δημοψήφισμα που έφερε ένα 3ο βαρύ μνημόνιο. Με κόστος 100 δισεκατομμύρια, 29 νέους φόρους και 17 μειώσεις συντάξεων και μισθών.

- Σαν σήμερα, το 2016, ψήφιζαν την απλή αναλογική για να εκβιάζουν με αλλεπάλληλες περιπέτειες τη χώρα.

- Σαν σήμερα, το 2017, οι κατασχέσεις έφταναν ήδη τις 800 ημερησίως κι ο υπουργός Πολάκης καθύβριζε -για πολλοστή φορά- το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις αποφάσεις του.

- Σαν σήμερα, τέλος, το 2018, ο κ. Τσίπρας υποκρινόταν ότι τάχα το Μνημόνιο τελείωνε. Ενώ ο ίδιος είχε δεσμεύσει τη χώρα σε δυσβάσταχτα πλεονάσματα για δεκαετίες. Και καμάρωνε για την εθνική πληγή των Πρεσπών, του Μακεδονικού που τόσο ανεύθυνα και διχαστικά διαχειρίστηκε.

«Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός» σχολίασε τονίζοντας πως «αξίζουμε καλύτερα από όσα ζήσαμε».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα που ο ίδιος επιθυμεί αναφέρθηκε σε μια Αυτοδύναμη Ελλάδα:

«Αντί για φόρους κι εισφορές, εμείς επιλέγουμε επενδύσεις για νέες, καλοπληρωμένες δουλειές.

Κι αντί ο δημόσιος πλούτος διαρκώς να συρρικνώνεται και να αφήνει τους πολίτες χωρίς ελπίδα με επιδόματα φτώχειας, αλλάζουμε ρότα.

Μεγαλώνουμε την περιουσία της χώρας και μερίδιο σε αυτήν αποκτούν όλοι».

«Στα 730 ευρώ ο κατώτατος - Μείση του ΕΝΦΙΑ»

«Γι’ αυτό και η Ν.Δ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών: όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί» επανέλαβε συμπληρώνοντας πως «ο κατώτερος, σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης. Ώστε να φτάσει, σε μια τριετία στα 730 ευρώ», είπε και συνέχισε:

«Θέλω να αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Γι’ αυτό και μειώνουμε τον πρώτο φορολογικό συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, χωρίς να μειώσουμε το αφορολόγητο όριο. Θέλω να ανακουφιστούν όλα τα νοικοκυριά. Γι’ αυτό μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% για κάθε ιδιοκτησία, παντού στη χώρα.

Όλα αυτά θα ψηφιστούν από τη νέα Βουλή μέσα στον πρώτο μήνα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, με βάση το χρονοδιάγραμμα που αναλυτικά έχουμε παρουσιάσει, από την πρώτη μέρα του 2020» συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενώ αναφερόμενος στους συνταξιούχους είπε πως:

«Εγγυόμαστε το ύψος των συντάξεων και των επιδομάτων. Μειώνουμε τις εισφορές για σύνταξη από 20% σε 15%. Και σταδιακά καταργούμε Τέλος Επιτηδεύματος και Εισφορά Αλληλεγγύης».

Για την ανεργία

«Θέλω προπαντός δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται» τόνισε και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ που προβλέπει πως στο τέλος του 2023 οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί από τις 850.000 που είναι σήμερα στις 560.000.

«Πώς θα το πετύχουμε; Με μαζική προσέλκυση επενδύσεων. Όλο το πρόγραμμά μας εκεί στοχεύει. Στην αξιοποίηση των μεγάλων μας συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Του μοναδικού μας φυσικού περιβάλλοντος. Της απαράμιλλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Της γεωπολιτικής μας θέσης. Αλλά κυρίως των ανθρώπων μας. Της νέας μας γενιάς που αξίζει βρίσκει εργασία στην Ελλάδα αντί να διαλέγει το δρόμο της ξενιτιάς».

Για την ενίσχυση της οικογένειας

Για την ενίσχυση των οικογενειών ανακοίνωσε:

  • Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • 2000 ευρώ στην οικογένεια κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες.
  • Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Και τα πολυτεκνικά επιδόματα επανέρχονται στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018.

Δεσμεύθηκε για αύξηση στο 1 δις ευρώ του κονδυλίου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα προς 800.000 πολίτες.

«Και ενισχύουμε κατά 200 εκατομμύρια τα επιδόματα ανεργίας, ταυτόχρονα με προγράμματα για να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες 50.000 μακροχρόνια άνεργοι» συμπλήρωσε.

Για τις επιχειρήσεις

Στη συνέχεια προανήγγειλε μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20% και το φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.

«Μείωση του ΦΠΑ, με στόχο δύο βασικούς συντελεστές: 11% και 22%, αντί για 13% και 24%. Ενώ διατηρείται κι ο ελάχιστος συντελεστής του 6%. Μέτρο που ωφελεί τους πολίτες αλλά έχει ταυτόχρονα κι έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα», είπε.

«Ρυθμίζουμε ακόμα με τόλμη τα "κόκκινα" δάνεια, πληρώνουμε τις οφειλές του Δημοσίου και βάζουμε μπροστά και πάλι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» συμπλήρωσε.

Για την παιδεία και την υγεία

Μιλώντας για την παιδεία είπε πως θα είναι συνδεδεμένη με την οικονομία που θα προσφέρει γνώση και δουλειά, «με περισσότερους και καλύτερους εκπαιδευτικούς και ένα δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα».

Εξήγγειλε επίσης νέες προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών στα νοσοκομεία, καθώς και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που θα γίνονται με πρωτοβουλία του κράτους και φάρμακα στο σπίτι για τους χρόνια ασθενείς.

Για την ασφάλεια των πολιτών

«Μιλώντας, όμως, στην Αθήνα της Ιστορίας και του Πολιτισμού, δεν γίνεται να μην αναφερθώ στην ασφάλεια. Ε, λοιπόν, η πρωτεύουσα του Ελληνισμού, η πόλη των εκατομμυρίων κατοίκων και επισκεπτών, θα ξαναγίνει μια πόλη στην οποία όλοι θα αισθάνονται ασφαλείς» πρόσθεσε.

Και επανέλαβε πως:

«Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται μέσα στον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης.

Οι γειτονιές μας επιστρέφουν στους Αθηναίους. Έμποροι και κάτοικοι θα αισθανθούν ξανά ασφαλείς. Το κράτος Δικαίου επανέρχεται παντού. 500 νέοι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί θα ενισχύσουν αμέσως τα σώματα ασφαλείας.

Όλοι οι άνδρες θα αποκτήσουν σύγχρονο εξοπλισμό και νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Και, θα ανανεωθεί σε ένα χρόνο ο στόλος των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.».

Εκτός αυτών, δεσμεύτηε και για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και η άμεση αλλαγή των διατάξεων στον ποινικό κώδικα που ψήφισε μετά τις ευρωεκλογές η απερχόμενη κυβέρνηση».

Για το μεταναστευτικό

Για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε πως θα εφαρμοστεί νέα διαδικασία χορήγησης ασύλου. Πολύ πιο γρήγορη και απλή. «Και σε όποιον δεν χορηγείται άσυλο, γιατί η αίτηση του απορρίπτεται, επιστρέφει στην Τουρκία, βάση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας».

«Η Ελλάδα αφήνει πίσω της το κακό παρελθόν της»

«Την Κυριακή, ωστόσο, όλα ξεκινούν από την αρχή. Οι κάλπες θα είναι άδειες. Και θα πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Ν.Δ.» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως:

«Πρέπει να την υπογράψουμε οριστικά με την ψήφο μας. Γιατί τώρα είναι η ώρα να κάνουμε την προσδοκία βεβαιότητα και την ελπίδα πραγματικότητα. Σε αυτή την προσπάθεια έχουν θέση όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές».

«Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις ελπίδες του λαού, αποδείχθηκαν υπηρέτες μόνον του εαυτού τους» είπε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ έμμεση αναφορά έκανε και στον Κυριάκο Βελόπουλο λέγοντας: «Και δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα».

«Η Ελλάδα αφήνει πίσω της το κακό παρελθόν της» τόνισε για να συμπληρώσει:

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καθαρή κυβερνητική λύση και καθαρό πολιτικό ορίζοντα. Έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση. Κυβέρνηση της Ν.Δ. Γι’ αυτό και την Κυριακή οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουμε ‘’με λογισμό και με όνειρο’’, όπως έχει πει και ο εθνικός μας ποιητής στους Ελεύθερους Πολιορκημένους. Την Κυριακή όλοι -και ο καθένας ξεχωριστά- αναμετριόμαστε με το μέλλον. Αλλά και με την ατομική μας ευθύνη. Και με την ψήφο μας, υπογράφουμε μια νέα συμφωνία: Συμφωνία αλήθειας, ενότητας και προόδου. Με ισχυρή ανάπτυξη και δουλειές. Νέες πολλές και καλές δουλειές».

«Αυτή η χώρα έχει μεγάλες δυνατότητες. Προπαντός γιατί έχει ανθρώπους εργατικούς, ταλαντούχους και υπερήφανους. Ανθρώπους που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον σε μια καλύτερη Ελλάδα» συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να καταλήξει λέγοντας: «Ελάτε να κάνουμε την επόμενη Κυριακή γιορτή όλων των Ελλήνων. Γιατί η νίκη της Ν.Δ είναι νίκη όλων των Ελλήνων!», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ