ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Συγχαρητήρια ξένων ηγετών στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Συγχαρητήρια ξένων ηγετών στον Κυριάκο Μητσοτάκη
AP Photo

«Βροχή» συγχαρητήριων τηλεγραφημάτων αλλά και τηλεφωνημάτων από ξένους ηγέτες δέχτηκε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Ο πρώτος που τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία ενόψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.

Θερμές ευχές στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδος έστειλε και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

«Προσβλέπω στη στενή συνεργασία μας και στην πρώτη του επίσκεψη ως Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, όπως συνεννοηθήκαμε» έγραψε στο Twitter o κ. Αναστασιάδης.

Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο πρωθυπουργό έστειλε και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Αγαπητέ κ. Μητσοτάκη θα ήθελα να σας συγχαρώ για την καθαρή σας νίκη στις εθνικές σας εκλογές. Γνωρίζετε ότι η προσωπική μου σχέση με την Ελλάδα και το λαό της έχει αντέξει πολλά την τελευταία δεκαετία. Η αξιοπρέπεια, αντοχή και η ευρωπαϊκή προσήλωση των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια απαιτούν σεβασμό», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γιούνκερ και συνεχίζει:

«Ένα μεγάλο κατόρθωμα και μια επιτυχία -για την οποία είμαστε περήφανοι- της Ευρωπαϊκής Επιτροπης, της οποίας είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος, ήταν να βοηθήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, να βγει από την κρίση και να σχεδιάσει το μέλλον της.

Με τη σειρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί έγραψε στο Twitter:

«Ευχαριστούμε τον Αλέξη Τσίπρα που έκανε πολλά για τη χώρα του και την Ευρώπη. Συγχαρητήρια και καλή τύχη στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διεκδίκηση της θέσης για την αποκατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι πάντα στο πλευρό του ελληνικού λαού», γράφει στο μήνυμά του στο Twitter ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων.

Τα συγχαρητήριά της στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία έστειλε και η Τερέζα Μέι.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πάντα έτοιμο να ενισχύσει τη συνεργασία με την Ελλάδα σε θέματα ασφαλείας, εμπορίου και επενδύσεων αλλά και τις σχέσεις των πολιτών μας» έγραψε στο Twitter η Τερέζα Μέι.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές.

«Ο πρόεδρος της Σερβίας ευχήθηκε στον αυριανό πρωθυπουργό της Ελλάδας καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του» ανακοινώθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι ήδη καλές σχέσεις Ελλάδας - Σερβίας θα γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον και θα συνεχιστεί η συνεργασία προς όφελος των λαών των δύο χωρών» αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ