ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο υπουργικό συμβούλιο: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Νέο υπουργικό συμβούλιο: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η νέα κυβέρνηση ανακοινώθηκε και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είναι πολιτικός, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συγγραφέας, εκδότης και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών πωλήσεων.

Εκλέχθηκε βουλευτής Β΄ Αθήνας το 2007 και το 2009 με το ΛΑΟΣ, ενώ από το 2012 εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία.

Έχει διατελέσει υπουργός, εκπρόσωπος κόμματος, και από το 2016 εκτελεί καθήκοντα αντιπροέδρου υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου του 1972. Κατάγεται από το Αμύνταιο της Φλώρινας, αλλά μεγάλωσε στην Εκάλη της Αθήνας.

Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο της Νέας Ερυθραίας, και αργότερα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας. Εκεί οργανώθηκε αρχικά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και έπειτα στους «Νέους Ορίζοντες», την οργάνωση νεολαίας της Πολιτικής Άνοιξης.

Δείτε τη gallery με τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης:

Το 1990 απεβίωσε ο πατέρας του και ιδρυτής των εκδόσεων Γεωργιάδη, Αθανάσιος Γεωργιάδης, και το έργο του ανέλαβε για τα επόμενα τρία χρόνια η μητέρα του, Παρασκευή Βλασσοπούλου.

Όταν το 1993 απεβίωσε η μητέρα του, ο Γεωργιάδης ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων Γεωργιάδη. Από τότε είναι διευθυντής των περιοδικών «Ελλήνων Ιστορία» και «Ελληνική Αγωγή». Στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, ο Γεωργιάδης αναφέρει ότι «ο ίδιος ως συγγραφεύς έχει κυκλοφορήσει τρία βιβλία».

To 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «Ελληνική Αγωγή» με σκοπό την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών.

Το 1998, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, διηύθυνε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηρόδοτος 107,4». Αργότερα συνεργάστηκε με τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζοντας τις εκπομπές «Ελληνική Αγωγή» στον Blue Sky και «Ελλήνων Έγερσις» αρχικά στον Τηλεάστυ και σήμερα στο Kontra Channel, με αντικείμενο τον πολιτικό σχολιασμό και την προώθηση βιβλίων του, κυρίως ιστορικού και φιλολογικού περιεχόμενου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ