Η Παναγία των Παρισίων πριν και μετά την καταστροφή
Συγκλονισμένος είναι ο πλανήτης από την καταστροφική πυρκαγιά που σε λίγες μόνο ώρες κατέστρεψε ένα από τα παγκόσμια σύμβολα του πολιτισμού.
Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε και το μέγεθος της καταστροφής, αφού εκτός από την κατάρρευση των μεγάλου μέρους της οροφής του εμβληματικού παρισινού μνημείου, ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στο εσωτερικό του ναού.
Δέος προκαλούν οι εικόνες της καταστροφής αν μάλιστα της αντιπαραθέσει κανείς με τις φωτογραφίες του μνημείου που είχαν τραβηχτεί τα προηγούμενα χρόνια.
Ευτυχώς – σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ οι πυροσβέστες που έδωσαν μάχη με τις φλόγες - μπόρεσαν να σώσουν την πέτρινη κτιριακή δομή και τα δύο κωδωνοστάσια, αποτρέποντας την κατάρρευσή τους.
Η φωτιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, εξαπλώθηκε αστραπιαία στην οροφή του γοτθικού κτιρίου που ανεγέρθηκε πριν από οκτώ αιώνες και πλέον, φθάνοντας στο βέλος της, που κατέρρευσε, ακολουθούμενο από ουσιαστικά όλη τη στέγη.
«Το χειρότερο αποφεύχθηκε, έστω κι αν η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί τελείως», είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τα μεσάνυχτα σε δημοσιογράφους, καθώς πυροσβέστες συνέχιζαν τις προσπάθειές τους για να αποφευχθεί η κατάρρευση κι άλλων τμημάτων του ναού και να σβήσουν τελείως τις φλόγες.
Τραμπ κατά Γερουσίας για τη θερινή ώρα: «Δεν θέλω να αλλάζω άλλο τα ρολόγια μου»
03:10
ΑΑΔΕ: Μέχρι πότε παρατείνεται η υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής
03:00
Εκλογικό θρίλερ στον Μισισιπή: Τα σενάρια για επανακαταμέτρηση των ψήφων
02:42
Οργή στην Τεχεράνη: Έκαψαν γιγαντιαία αφίσα με Τραμπ, Νετανιάχου, Βανς και Γουίτκοφ
02:27