ΕΛΛΑΔΑ

Καταστροφές στο Άργος μετά το πέρασμα του «Ζορμπά»

Καταστροφές στο Άργος μετά το πέρασμα του «Ζορμπά»
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Στη… στεριά βγήκαν οι βάρκες σε περιοχές του δήμου Άργους-Μυκηνών, που χτες επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα Ζορμπά.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος οι ζημιές δεν είναι τόσο εκτεταμένες.

«Οι ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Άργους διαπιστώνουμε ότι δεν είναι τόσο μεγάλες, όπως εκτιμούσαμε χθες το βράδυ και γενικά μπορούμε να πούμε ότι αντέξαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πιο συγκεκριμένα, 13 συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται σε Άργος και Νέα Κίο για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Αργολίδα έχουν γίνει 112 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Επίσης, ο Αναστάσιος Χειβιδόπουλος ανέφερε υπάρχουν κάποιες ζημιές στην περιοχή του Κιβερίου, όπως στην διώρυγα του Ανάβαλου, ενώ όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, είπε ότι όλοι οι δρόμοι είναι προσβάσιμοι, προσθέτοντας ότι μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν τα οδοστρώματα.

Σχετικά με τις διακοπές ρεύματος, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι από χθες το βράδυ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για να αποκαθιστούν την ηλεκτροδότηση.

Τέλος, όσον αφορά τις ζημιές στις καλλιέργειες, ο Αναστάσιος Χειβιδόπουλος είπε ότι αναμένονται σήμερα στην Αργολίδα κλιμάκια εκτιμητών του ΕΛΓΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ