ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Δεύτερη ημέρα καραντίνας στη Νέα Σμύρνη, Λάρισας

Κορωνοϊός: Δεύτερη ημέρα καραντίνας στη Νέα Σμύρνη, Λάρισας
larissanet.gr

Χωρίς προβλήματα κύλισε η νύχτα στην συνοικία της Νέας Σμύρνης, Λάρισας, η οποία τέθηκε σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη, ενώ στην ευρύτερη συνοικία πραγματοποιούνται απολυμάνσεις.

Σήμερα αναμένεται να αναπτυχθούν οι υποδομές ώστε να υπάρξει τροφοδοσία των κατοίκων που βρίσκονται υπό περιορισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η υλοποίηση του σχεδίου της καραντίνας, σύμφωνα με το οποίο -και με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων- προχωράει η διαδικασία της τροφοδοσίας ειδών πρώτης ανάγκης της περιοχής.

Σε κομβικά σημεία εγκαταστάθηκαν επτά οικίσκοι οι οποίοι θα λειτουργούν ως σημεία τροφοδοσίας των κατοίκων της περιοχής με τρόφιμα και άλλα είδη.

Πιο συγκεκριμένα τα σημεία τροφοδοσίας έχουν οριστεί στις οδούς: Σωκράτους και Πλάτωνος, Αρχιμήδους και Πλάτωνος, Τέρμα Πλάτωνος και Βοιωτίας, Δανάης και Aεροδρομίου, Δανάης και Αρχιμήδους, Ροδιάς και Καραμανλή.

Εκατοντάδες τεστ

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε περίπου 200 ελέγχους και τεστ γύρω από την περιοχή που υπάρχει το συγκεκριμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή να μεταφερθούν σε δομή εκτός καραντίνας, με υπόδειξη της επιστημονικής κοινότητας και των λοιμωξιολόγων, οι 20 θετικοί οι οποίοι παραμένουν σε αυστηρή καραντίνα στη νέα δομή με εσωτερική και εξωτερική περίμετρο περιφρούρησης.

Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται μεταφορά σε ξενοδοχείο, εκτός καραντίνας, πολιτών, κατοίκων της περιοχής, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και με υποκείμενα νοσήματα για καθαρά προληπτικούς λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ