ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακές εικόνες: Κοινή άσκηση Ναυτικού και Αεροπορίας σε Μυρτώο και Κρητικό πέλαγος

Εντυπωσιακές εικόνες: Κοινή άσκηση Ναυτικού και Αεροπορίας σε Μυρτώο και Κρητικό πέλαγος
INTIME NEWS

Από τη Δευτέρα 18 έως την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, διεξήχθη προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου και νότιου Κρητικού πελάγους, με συμμετοχή πλοίων της Διοικήσεως Φρεγατών, Υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού και Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από τη Δευτέρα 18 έως την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, διεξήχθη προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου και νότιου Κρητικού πελάγους, με συμμετοχή πλοίων της Διοικήσεως Φρεγατών, Υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού και Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιπρόσθετα, εκτελέστηκε ευρεία συνεργασία με Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, κατόπιν έγκρισης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ