ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Μία διαφορετική εικόνα στην Πανεπιστημίου

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Μία διαφορετική εικόνα στην Πανεπιστημίου

Διαφορετική είναι η εικόνα που έχει δημιουργηθεί από χθες, Κυριακή, στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας έκανε το επόμενο βήμα του. 

Διαφορετική είναι η εικόνα που έχει δημιουργηθεί από χθες, Κυριακή, στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας έκανε το επόμενο βήμα του.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ήδη ανακοινωθεί, από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, η Πανεπιστημίου άλλαξε όψη.

Τι αλλάζει:

  • Δημιουργείται ένας ποδηλατόδρομος, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένος με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, που καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.
  • Διαμορφώνεται ένας πεζόδρομος, που καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας. Ένας πεζόδρομος μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στον οποίο θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες.
  • Δημιουργείται μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε μία από τις υφιστάμενες λωρίδες. Στόχος της οποίας είναι να μειώσει σημαντικά το χρόνο της διαδρομής των Μέσων, να αυξήσει τον αριθμό των δρομολογίων τους και να μειώσει τον αριθμό των επιβατών ανά δρομολόγιο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΜΠ, η αύξηση της μέσης ταχύτητας των ΜΜΜ, ξεπερνά το 25% .
  • Τα ΙΧ οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο ελεύθερες λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.

Η οδός Πανεπιστημίου, στη νέα μορφή της, αποτελεί έναν από τους συνδετικούς κρίκους στην αλυσίδα του Μεγάλου Περιπάτου αλλά και της μεγάλης ποδηλατικής διαδρομής που δημιουργείται για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα.

Σε όλα τα σημεία που γίνονται παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο θα υπάρχει Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία για να ενημερώνει και να διευκολύνει οδηγούς και πεζούς με οδηγίες και συστάσεις.

Λόγω της κατάστασης, ωστόσο, η κίνηση που παρατηρείται στο κέντρο είναι αυξημένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ