Καρέ - καρέ η πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου «Αριάδνη 20»
Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 20» που διεξήχθη στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου.
Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 20» που διεξήχθη στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου.
Στην άσκηση συμμετείχαν η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» ως πλοίο έδρας του διοικητή της διοίκησης Ναρκοπολέμου πλοιάρχου Θεόδωρου Αλεξόπουλου, τα ναρκοθηρευτικα «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» και «ΕΥΡΩΠΗ», η κανονιοφόρος «ΝΑΥΜΑΧΟΣ», το ρουμανικό υδρογραφικο Υ/Γ «RΟS A. CATUNEANU», μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2) με πλοίο διοίκησης το πλοίο γενικής υποστήριξης «ΑΛΙΑΚΜΩΝ», ομάδες εξουδετέρωσης ναρκών και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
H «ΑΡΙΑΔΝΗ» διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση με σκοπό την εκπαίδευση σε αντικείμενα ναρκοπολέμου και τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας καθώς και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.
SPONSORED
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2% σημείωσε το ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2026
12:30
«Προ των πυλών» το καλοκαίρι: Ποιες περιοχές θα δουν τα πρώτα 36αρια - Πού θα συνεχιστούν οι βροχές
12:24
Επιστολή παραίτησης της Έφης Αχτσιόγλου στον πρόεδρο της Βουλής - Την διαδέχεται ο Γ. Δραγασάκης
12:21
Πράσινο φως από ESM στην Ελλάδα για την πρόωρη εξόφληση 6,95 δισ. ευρώ από το πρώτο Μνημόνιο
12:19