ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Τοποθετούνται σπιτάκια για γάτες σε γειτονιές της πόλης

Δήμος Αθηναίων: Τοποθετούνται σπιτάκια για γάτες σε γειτονιές της πόλης
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ένα νέο πρόγραμμα τοποθέτησης μικρών σπιτιών για γάτες, το οποίο θα εξαπλωθεί σταδιακά σε όλο και περισσότερες γειτονιές της πόλης προσφέροντας στους τετράποδους φίλους μας ασφάλεια, ξεκινάει ο Δήμος Αθηναίων, εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις του απέναντι στους δημότες και ιδιαίτερα στους ευαισθητοποιημένους εθελοντές, που αφιερώνουν μέρος του χρόνου τους στους τετράποδους φίλους μας.

Τις προηγούμενες μέρες με την φροντίδα του Τμήματος Αστικής Πανίδας τοποθετήθηκαν τα πρώτα σπιτάκια σε τρία σημεία που βρίσκονται «αποικίες» από γάτες, στους Αμπελοκήπους και στην περιοχή του Γκύζη.

Τα σπιτάκια είναι τοποθετημένα σε ξύλινες βάσεις ώστε να μην πλημμυρίζουν σε περίπτωση βροχής, ενώ φέρουν το λογότυπο του Δήμου Αθηναίων και τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Αστικής Πανίδας. Πρόθυμοι εθελοντές, οι οποίοι φροντίζουν τις συγκεκριμένες «αποικίες» έχουν αναλάβει να τα έχουν υπό την επίβλεψη και προστασία τους.

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει να υλοποιείται με γοργά και σταθερά βήματα συμπληρώνοντας τον συνολικό σχεδιασμό των δράσεων του Δήμου Αθηναίων που αφορούν την προστασία των αδέσποτων (ταΐστρες, δωρεάν τοποθέτηση «τσιπ»).

Τις επόμενες μέρες αντίστοιχα σπιτάκια θα τοποθετηθούν στο Άλσος Παγκρατίου και σε άλλες γειτονιές της πρωτεύουσας, έτσι ώστε να προστατευθούν όσο πιο πολλές «αποικίες» από γάτες γίνεται, ενόψει μάλιστα του επόμενου χειμώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ