ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες Εύβοια: Εικόνες από τις επιχειρήσεις

Πλημμύρες Εύβοια: Εικόνες από τις επιχειρήσεις

Πραγματική «μάχη» δίνουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έχουν δεχτεί πάνω από 100 κλήσεις για βοήθεια στην Εύβοια. 

Οι εικόνες από την περιοχή είναι αποκαλυπτικές

Οι τελευταίες πληροφορίες πληροφορίες να κάνουν λόγο και για τέταρτο νεκρό από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Θάλεια» αυτή τη φορά στην περιοχή Μπούρτζι. Άλλοι τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος οκτώ μηνών, έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Πολιτικά.

Την είδηση των θανάτων των δύο ηλικιωμένων -ένας άνδρας και μια γυναίκα 86 και 85 ετών αντίστοιχα- επιβεβαίωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς ενώ λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος επιβεβαίωσε στο CNN Greece τον θάνατο ενός βρέφους. «Πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή» είπε ο κ. Ψαθάς.

Διακοπή κυκλοφορίας σε πολλά σημεία της περιοχής

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων , που επικρατούν στην περιοχή της Εύβοιας, έχει διακοπεί σε πολλά σημεία της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό, διατέθηκε ελικόπτερο και σε λίγο θα βρίσκεται εκεί έτσι ώστε να βοηθήσει, ιδιαίτερα στο Μπούρτζι και το Λευκαντί, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και τα νερά δεν επιτρέπουν την κίνηση κανενός αυτοκινήτου. Τα μονά οχήματα που έχουν μπει στην περιοχή είναι χωματουργικά οχήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια, ενώ συνεχίζεται η βροχόπτωση με συνέπεια να μην υπάρχει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα.

Στο σημείο σπεύδει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στο σημείο σπεύδει ο υφυπουργός Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να κάνει τις πρώτες εκτιμήσεις της κατάστασης και να βοηθήσει στον συντονισμό της αντιμετώπισής της.

Για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές ενημερώνεται συνεχώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ