ΕΛΛΑΔΑ

Με μάσκες η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Με μάσκες η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
INTIME

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη, στην πρώτη συνεδρία της υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη νέα της σύνθεση.

«Ευόδωση των εργασιών Αυτής εν πνεύματι αγάπης και συνεργασίας», ευχήθηκε ο Μακαριώτατος και εν συνεχεία εκ μέρους των συνοδικών συνέδρων αντιφώνησε ο αντιπρόεδρος της ΔΙΣ, μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιάκωβος.

Αφού επικυρώθηκαν τα πρακτικά της εξουσιοδότησης από τη λήξη της προηγούμενης Συνόδου έως σήμερα, συγκροτήθηκαν τα Συνοδικά Δικαστήρια, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας». Ακολούθως, διορίστηκαν οι συνοδικοί σύνδεσμοι- μέλη των Συνοδικών Επιτροπών, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ν. 590/1977, καθώς και τα συνοδικά μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια της Αποστολικής Διακονίας, της Εφορευτικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου και της Υποεπιτροπής «Διπτύχων». Επίσης, έγινε η συγκρότηση του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Εκκλησίας (ΑΥΣΕ) και των λοιπών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Κατόπιν, αναγνώσθηκε ο Κανονισμός Εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ