ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια: Για τρίτη νύχτα στο δρόμο χιλιάδες άνθρωποι - Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες

Μόρια: Για τρίτη νύχτα στο δρόμο χιλιάδες άνθρωποι - Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες
Petros Giannakouris / ASSOCIATED PRESS

Εικόνες απόλυτης καταστροφής επικρατούν στη Μόρια, με το ΚΥΤ μετά από νέες φωτιές που ξέσπασαν την Πέμπτη να έχει καεί ολοσχερώς. Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά κοιμούνται για τρίτο βράδυ στο δρόμο.

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες φτιάχνουν πρόχειρα καταφύγια κάτω από δέντρα, ενώ παιδιά κοιμούνται μέχρι και δίπλα σε κάδους απορριμμάτων.

Ορισμένοι πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο, το προηγούμενο βράδυ σε παρακείμενο νεκροταφείο, καθώς εκεί υπάρχει βρύση με νερό, και τα παιδιά κοιμούνται πάνω στους τάφους. Από την άλλη, κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν κάνοντας λόγω για βεβήλωση και προσβολή νεκρών.

Οι χιλιάδες διαμένοντες στο ΚΥΤ της Μόριας θέλουν να κινηθούν προς την ενδοχώρα και ζητούν να φύγουν από το νησί, ωστόσο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς υπάρχει φόβος για εξάπλωση κορωνοϊού.

Όπως είχε γίνει γνωστό, 35 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και κανείς τους δεν βρίσκεται σε απομόνωση, καθώς χάθηκαν τα ίχνη τους μετά τα επεισόδια.

Για την ώρα, δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τους ανθρώπους αυτούς, με την κυβέρνηση να ζητά ευρωπαϊκή βοήθεια για να αντιμετωπιστεί αυτή η προσφυγική κρίση, με κάποιες χώρες της ΕΕ να είναι ανοιχτές στο να υποδεχτούν πρόσφυγες.

Σημειώνεται πως από το νησί έχουν αποχωρήσει 406 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με προορισμό ασφαλείς δομές στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο stonisi.gr, ενισχύονται οι δυνάμεις στη Μυτιλήνη, με αστυνομικούς να έχουν αναχωρήσει με πλοίο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά επιβιβάστηκαν στο πλοίο πολλές κλούβες των ΜΑΤ καθώς επίσης και 2 οχήματα ρίψης νερου (αίαντες).

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξε η απεσταλμένη του CNN Greece, Ευδοκία Μύτιλη, είναι αποκαλυπτικές για το δράμα που εκτυλίσσεται στη Μυτιλήνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ