ΕΛΛΑΔΑ

Ιανός: Καρέ - καρέ οι καταστροφές στη Σάμη

Ιανός: Καρέ - καρέ οι καταστροφές στη Σάμη
INKEFALONIA.GR

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν εξαιτίας του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» αρκετές περιοχές της Κεφαλονιάς, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στη Σάμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το inkefalonia.gr, μεγάλες ζημιές προκάλεσαν οι ισχυρές βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή του Καραβόμυλου, όπου ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα παρασύρθηκαν εξαιτίας του αέρα.

Ωστόσο, από πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής αρκετές περιοχές του νησιού έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σε πυλώνες ηλεκτροδότησης. Μάλιστα, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούσαν για πολλές ώρες να προσεγγίσουν τα σημεία, όπου υπάρχουν προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, προβλήματα εντοπίζονται και στο οδικό δίκτυο του νησιού από πτώσεις δέντρων και κλαδιών στους δρόμους.

Πλημμύρες και καταστροφές στην Αγία Ευφημία

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε ο «Ιανός» στην Αγία Ευφημία του δήμου Σάμης, όπου η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με το μεγάλη ένταση των ανέμων δημιούργησε χειμάρρους με λάσπες και φερτά υλικά.

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε αρκετές περιπτώσεις εισροή υδάτων σε καταστήματα της περιοχής εξαιτίας των χειμάρρων.

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ η ένταση του ανέμου έφτανε τα 11 μποφόρ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τρία ιστιοφόρα να ξεβραστούν στη στεριά, ενώ μέσα στο λιμάνι της περιοχής βυθίστηκαν άλλα τέσσερα σκάφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ