ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά καταστήματα: Κίνηση και ουρές στην Ερμού για δεύτερη ημέρα

Ανοιχτά καταστήματα: Κίνηση και ουρές στην Ερμού για δεύτερη ημέρα
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Ουρές έξω από καταστήματα, πλήθος κόσμου και έντονη αστυνομική παρουσία: αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην οδό Ερμού, όπου οι καταναλωτές έσπευσαν να κάνουν τις αγορές τους τώρα που άνοιξε η αγορά και μπορούν να μπουν στα μαγαζιά και να δοκιμάσουν ρούχα και παπούτσια.

Ωστόσο, οι περισσότεροι καταναλωτές φορούν μάσκες και κρατούν αποστάσεις ασφαλείας ακόμη και όσο περιμένουν στην ουρά.

Από αυτοκίνητο της δημοτικής αστυνομίας ακουγόταν μήνυμα που προέτρεπε τους πολίτες να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Στις ουρές αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος τόνισε ότι «ουρές θα έχουμε και είναι φυσικό αφού έχουμε περιορισμένο αριθμό ατόμων εντός των καταστημάτων. Αλλά και εκεί πρέπει να υπάρχουν αποστάσεις και να τηρούνται τα μέτρα».

«Είχαμε μερική επανεκκίνηση του εμπορίου εχθές. Υπήρχαν σε κάποια καταστήματα ουρές αλλά και οι επαγγελματίες και οι συμπολίτες μας τήρησαν απόλυτα τα μέτρα. Νομίζω ότι σιγά σιγά θα χτίσουμε την κίνηση, αλλά για να έχουμε διάρκεια πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και τους κανόνες» συμπλήρωσε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο MEGA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ