Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Εκατοντάδες στους δρόμους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο
Ανανεώθηκε:
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ στα Προπύλαια.
Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων για άνω από 100 άτομα.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και την απόσυρση όλου του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων (αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών) της κυβέρνησης «που συνεχίζει το χτύπημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες», όπως καταγγέλλει.
«Στηρίζει και συμμετέχει στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στο συλλαλητήριο, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 στα Προπύλαια, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Προς διευκόλυνση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο, η ΔΟΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τρεις πρώτες του απογευματινού-ολοήμερου).
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί.
Κλειστός ο σταθμός Πανεπιστήμιο
Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε στις 11:00 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».
Οι συρμοί διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάση.
SPONSORED
Υψηλές πληρότητες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Οι top προορισμοί
12:32
Πότε «έρχεται» το καλοκαίρι στην Ελλάδα - Τι ισχύει για τον «θόλο θερμότητας» στην Ευρώπη
12:29
Greenpeace: Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ υποσκελίζουν τη Ρωσία σε στρατιωτικούς τομείς
12:15
Σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο στο Βέλγιο - Αναφορές για αρκετά θύματα
12:14