ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιόνισε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιόνισε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Στα… λευκά «ντύθηκε» μετά από έντονη χιονόπτωση που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια» και το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μάλιστα, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες, το χιόνι κάλυψε μέχρι και τα πεζοδρόμια στην παραλία της πόλης.

Συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της πόλης.

Χιόνια έπεσαν και σε αρκετές άλλες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Λάρισα, η Λαμία, ο Βόλος και το Πήλιο.

Μάλιστα, από το απόγευμα της Κυριακής και μετά, αναμένεται να κορυφωθεί και η πρώτη φάση της κακοκαιρίας, φέρνοντας χιόνια, μεταξύ άλλων, και στην Αττική και στα βόρεια προάστια της Αθήνας από το απόγευμα της Κυριακής και μετά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, αναμένονται αρχικά χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα, καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Μετά το απόγευμα της Κυριακής τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα βόρεια και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις χιονοπτώσεις σταδιακά να εκδηλώνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Επίσης αναμένονται από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της Δυτικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και πιθανώς αργότερα στις Κυκλάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ