Φωτιά στη Σταμάτα: Εικόνες αγωνίας και καταστροφής - Σε αυλές σπιτιών οι φλόγες
Αντιμέτωποι με εικόνες καταστροφής βρέθηκαν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στη Σταμάτα περίπου στις 12, το μεσημέρι της Τρίτης, η οποία -λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή- ώθησαν την πυρκαγιά προς την Πεντέλη.
Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς ενώ από νωρίς και με εισήγηση της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη. Αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ απειλήθηκαν και κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας, του Διονύσου, της Δροσιάς, της Εκάλης και της Ροδόπολης.
Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα -εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό- και 9 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων το θηριώδες ρωσικό Beriev-200, καθώς και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.
Η Πειραιώς δίνει ρυθμό στον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με 2 μοναδικά μουσικά events!
16:00
Αντίστροφη μέτρηση για τον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό την Allwyn Hellas
15:47
Συνελήφθη 43χρονος στα Κάτω Πατήσια για το διπλό φονικό με τσεκούρι το 2020 στο Λουτράκι
15:40
Με τον δήμαρχο του Παρισιού συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας
15:32