ΕΛΛΑΔΑ

Athens Flying Week: Υπερθέαμα από τους άρχοντες των αιθέρων

Athens Flying Week: Υπερθέαμα από τους άρχοντες των αιθέρων
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα είχαν όσοι βρέθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα στο πλαίσιο της φετινής Athens Flying Week.

To F-16 «Ζευς», ένα από τους καθιερωμένους «πρωταγωνιστές» των αεροπορικών επιδείξεων στην Ελλάδα εντυπωσίασε τους θεατές, οι οποίοι είχαν ακόη την ευκαιρία να απολαύσουν στους αιθέρες έναν αληθινό «παλαίμαχο» των ουρανών, το ιστορικό ελληνικό Spitfire, ηλικίας 75 ετών, που είναι και πάλι ικανό να πετά στους ελληνικούς αιθέρες. Επίσης, όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο απόκτημα της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, το γαλλικό μαχητικό Rafale, «έκλεψε την παράσταση».

Χιλιάδες θεατές απόλαυσαν επίσης τις «χορογραφίες των περίφημων Patrouille de France, καθώς και των «γερακιών» της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Hawks. Παράλληλα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκηση «COMBAT EVAC» αλλά και πλήθος διελεύσεων των πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και των πυροσβεστικών Canadair CL-415 και PZL.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ