ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκίνηση στο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκίνηση στο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Για δεύτερη ημέρα πλήθος κόσμου συρρέει στην Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσει φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη.

Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί σήμερα έως τις 19:00, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 ως τις 14:00 το μεσημέρι.

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 15:00, από την Μητρόπολη Αθηνών.

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί, με πλοίο στα Χανιά.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 1:00, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Με πυρετώδεις διαδικασίες συνεχίζονται, στα Χανιά, την γενέτειρα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, οι προετοιμασίες για την υποδοχή της σορού του.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, δήλωσε στην ΕΡΤ πως η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φτάσει ακτοπλοϊκώς το πρωί της Πέμπτης στις 7:00 και η πομπή που θα τον μεταφέρει θα κάνει ολιγόλεπτη στάση έξω από τη Δημοτική Αγορά Χανίων, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Τριμάρτυρη, τον Καθεδρικό Ναό των Χανίων, όπου θα τεθεί για λίγες ώρες σε λαϊκό προσκύνημα.

Ακολούθως θα μεταφερθεί στον Γαλατά, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ