ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη - σοκ για τη δολοφονία στο Βόλο: Ο δράστης είχε σκοτώσει και τη μητέρα του δικηγόρου του

Αποκάλυψη - σοκ για τη δολοφονία στο Βόλο: Ο δράστης είχε σκοτώσει και τη μητέρα του δικηγόρου του
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 75χρονης γυναίκας στο Βόλο από τον βαφτισιμιό της, καθώς όπως αποδεικνύεται τώρα, ο 39χρονος κατηγορούμενος, είχε σκοτώσει στο παρελθόν και τη μητέρα του δικηγόρου του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 39χρονος που συνελήφθη για την ανθρωποκτονία σε βάρος 75χρονης, το 2009 είχε σκοτώσει μια ακόμη 69χρονη γυναίκα και πάλι στο Βόλο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, η 69χρονη, είναι η μητέρα του σημερινού του δικηγόρου. Το έγκλημα ήταν από τότε ανεξιχνίαστο και ο δικηγόρος δεν είχε μάθει ποτέ ποιος είχε δολοφονήσει τη μητέρα του που ο ίδιος είχε βρεί τότε μέσα σε «λίμνη» αίματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 69χρονης γυναίκας:

«Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2009 σε βάρος 69χρονης ημεδαπής στο Βόλο

Δράστης είναι ο 39χρονος που συνελήφθη για την ανθρωποκτονία σε βάρος 75χρονης ημεδαπής που τελέσθηκε πρόσφατα στο Βόλο

Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου περίπτωση ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε πριν από -12- χρόνια σε βάρος ημεδαπής στην πόλη του Βόλου.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 12-08-2009 στο Βόλο, 69χρονη ημεδαπή βρέθηκε νεκρή στο δάπεδο της οικίας της από συγγενικό της πρόσωπο.

Όπως προέκυψε, η θανούσα έφερε τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στην αριστερή κυρίως πλευρά του σώματός της.

Από την ενδελεχή εξέταση των στοιχείων προέκυψε ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη που διέπραξε την πρόσφατη ανθρωποκτονία σε βάρος 75χρονης ημεδαπής στο Βόλο καθόσον το γενετικό υλικό που λήφθηκε από τον ίδιο ταυτίστηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών με γενετικό υλικό που βρέθηκε τότε στην 69χρονη.

Το συγκεντρωθέν υλικό υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου ».

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία

Ο 39χρονος που σκότωσε βάναυσα τη νονά του στο Βόλο την περασμένη Τρίτη 9 Νοεμβρίου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία.

Ο ιατροδικαστής είχε διαπιστώσει ότι το θύμα έφερε 42 μαχαιριές, όλες στην κοιλιακή χώρα και το λαιμό.

Ο άνδρας, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε με τις Αρχές είχε ομολογήσει τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, ενώ στη συνέχεια είχε εξαφανιστεί, εμφανίστηκε και παραδόθηκε στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου .

«Είχα κάνει χρήση κοκαΐνης όταν πήγα στο σπίτι της νονάς μου. Ζήτησα 2.000 ευρώ και της είπα ότι τα είχα ανάγκη. Εκείνη δεν ήθελε να μου τα δώσει. Τσακωθήκαμε άσχημα. Εγώ ήμουν υπό την επήρεια της κοκαΐνης και δεν ήξερα τι έκανα. Άρπαξα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω», είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς.

Αμέσως μετά ο 39χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς φρόντισε να καθαρίσει και να σφουγγαρίσει τα πάντα στο σπίτι ώστε να μην υπάρχουν ίχνη της δολοφονίας που είχε κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο 39χρονος είχε υποδείξει με τηλεφώνημα που έκανε σε γνωστό του αστυνομικό ότι τύλιξε και μετέφερε τη δολοφονημένη γυναίκα σε μια από τις αποθήκες που βρίσκονταν στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Ο εισαγγελέας, ο οποίος είχε ενημερωθεί από την Ασφάλεια Βόλου για την ομολογία του 39χρονου, είχε εκδώσει ήδη ένταλμα σύλληψης και σήμερα το πρωί ο 39χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο 39χρονος είχε μάλιστα υποστηρίξει στο τηλεφώνημα-ομολογία ότι θα αυτοκτονούσε, κάτι όμως για το οποίο δεν είχαν πειστεί οι αστυνομικές αρχές, που εδώ και λίγες ώρες εκτιμούσαν ότι ο κατηγορούμενος θα πήγαινε να παραδοθεί σε κάποιο από τα αστυνομικά τμήματα στο Βόλο.

Την εξαφάνιση της άτυχης γυναίκας, είχε δηλώσει συγγενικό πρόσωπο της αφού σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του είχε βγει για ψώνια και δεν επέστρεψε.

Η άτυχη γυναίκα έμενε σε διαμέρισμα με τον γιό της, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ο οποίος και ειδοποίησε για την απουσία της μητέρας του. Όταν συγγενείς έφτασαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι δεν έλειπαν προσωπικά αντικείμενα της 75χρονης, γεγονός που τους ανησύχησε και έτσι ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ