ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ποινική δίωξη κατά των συλληφθέντων για διατάραξη κοινής ειρήνης

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ποινική δίωξη κατά των συλληφθέντων για διατάραξη κοινής ειρήνης
INTIME NEWS/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο

Ανάμεσα σ' αυτούς που διώκονται για το συγκεκριμένο πλημμέλημα είναι δύο νεαροί, 21 ετών, και τρεις 16χρονες.

Σε αντίθεση με τους δύο πρώτους που παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι τρεις ανήλικες αφέθηκαν ελεύθερες με προφορική εντολή εισαγγελέα και για την περίπτωση τους ορίστηκε δικάσιμος στο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Ο έκτος συλληφθείς δεν κατηγορείται για τα επεισόδια, αλλά για κατοχή ναρκωτικών, και κατά συνέπεια η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι ετά την πορεία, ομάδα διαδηλωτών πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με δακρυγόνα, κρότου λάμψης και προσαγωγές.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Ομάδα αγνώστων που βρίσκονταν στην «ουρά» της πορείας για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα, επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Πηγή: Intime News/ Αλεξόπουλος Γιάννης

Όταν η πορεία πέρασε μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας σημειώθηκε ένταση, με διαδηλωτές να πετούν πέτρες και μολότοφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ