ΕΛΛΑΔΑ

Το CNN Greece στη μεγάλη διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11» στο Μάλεμε Χανίων

Το CNN Greece στη μεγάλη διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11» στο Μάλεμε Χανίων
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Η μεγάλη διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11», την οποία συνδιοργανώνουν για μια ακόμη χρονιά Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος, έλαβε χώρα στον κόλπο του Μάλεμε Χανίων.

Η άσκηση επιβεβαιώνει το άριστο επίπεδο συνεργασίας του Ελληνισμού με την κυβέρνηση του Στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ενώ η συμμετοχή των ΗΑΕ επιβεβαιώνει στην πράξη ότι με τις αραβικές χώρες μας συνδέει η βούληση για σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις των τεσσάρων χωρών, εδώ και μία εβδομάδα συνεκπαιδεύονται γύρω από την Κρήτη, με την Ελλάδα να έχει στείλει γύρω από το «αεροπλανοφόρο» της Μεσογείου πανίσχυρες ναυτικές δυνάμεις αποτελούμενες από φρεγάτες, αρματαγωγά, κανονιοφόρους, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων, ένα υποβρύχιο και ένα ελικόπτερο.

Το Ναυτικό των Αιγυπτίων εντυπωσιάζει, έχοντας στα ανοιχτά της Κρήτης το θηριώδες ελικοπτεροφόρο κλάσης Mistral «Gamal AbdelNasser», την ιταλικής κατασκευής φρεγάτα «Bernees», την γαλλικής κατασκευής κορβέτα «Post Said», κλάσης Gowind, ίδια με αυτές που διαπραγματεύεται το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, δύο πυραυλακάτους και ένα υποβρύχιο. Στις αεροναυτικές ασκήσεις θα λάβει μέρος και το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης της Κύπρου «Ιωαννίδης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ