ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση ετοιμότητας «Τυφωεύς»

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση ετοιμότητας «Τυφωεύς»
Η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Τυφωεύς» διεξήχθη στην έδρα της 873 ΑΒΕΚ (Αποθήκη Βάσεως Εφοδιασμού Καυσίμων) στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος». Intime

Η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Τυφωεύς» διεξήχθη στην έδρα της 873 ΑΒΕΚ (Αποθήκη Βάσεως Εφοδιασμού Καυσίμων) στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος».

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), η άσκηση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 18 Νοεμβρίου.

Στόχο είχε την εκπαίδευση των στελεχών για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε συνθήκες που προσομοιάζουν με αυτές ενός μεγάλου ατυχήματος.

Η άσκηση περιλάμβανε σενάρια εκκένωσης κτηρίων μετά από σεισμό, αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε εγκαταστάσεις, πτώσης μέρους κτηρίου ως συνέπεια σεισμικής δόνησης, διαρροής επικίνδυνων υγρών και αερίων, διάσωσης προσωπικού και διακομιδής του σε νοσοκομεία, περισυλλογής ανατραπέντος οχήματος και αεροπυρόσβεσης.

Την άσκηση παρακολούθησε ο διοικητής της 1ης Στρατιάς «Αχιλλέας», αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ, ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος», αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ΕΚΑΒ, των Ελληνικών Πετρελαίων καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ