ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στην Αθήνα για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Πορεία στην Αθήνα για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών
Σε δρώμενο, πριν από την πορεία, διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων των γυναικοκτονιών που συνέβησαν μέσα σε διάστημα λίγων μηνών στην Ελλάδα CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στην πορεία συμετείχε πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα γυναικείων οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Πριν από την πορεία παρουσιάστηκε ένα δρώμενο, όπου και διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων των γυναικοκτονιών που συνέβησαν μέσα σε διάστημα λίγων μηνών στην Ελλάδα σε συνδυασμό με μία θεατρική παρουσίαση.

«Την πρώτη φορά που σήκωσε χέρι...»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών-θυμάτων

Να σημειωθεί ότι από χθες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έδωσε στην δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό βίντεο με αφηγήσεις γυναικών - θυμάτων που έζησαν δραματικές στιγμές στα χέρια των βασανιστών τους.

Στα social media του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει αναρτηθεί το ακόλουθο βίντεο με μαρτυρίες γυναικών, που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ανέλαβε δράσεις για την εξάλειψη της κακοποίησης των γυναικών.

Ειδικότερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, προγραμμάτισαν για σήμερα τις παρακάτω δράσεις:

Από τις 9 π.μ έως τις 12, προσωπικό των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, θα μοιράσει στην πλατεία Συντάγματος, ενημερωτικό έντυπο υλικό ευαισθητοποίησης των πολιτών. Το σημείο όπου θα εξελίσσεται η δράση, θα επισκεφτούν στις 10.30 π.μ., ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Στις 12.30 μ.μ., ο κ. Θεοδωρικάκος και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, θα εγκαινιάσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου (οδός Κιλκίς 50), το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ