ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νυχτερινός περίπατος στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Ένας νυχτερινός περίπατος στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα
Οι χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις που επιφυλάσει ένας χαλαρός περίπατος στη στολισμένη νυχτερινή Αθήνα ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι ολοφώτιστοι δρόμοι και πλατείες της Αθήνας προκαλούν τον επισκέπτη σε μια μοναδική χριστουγεννιάτικη βόλτα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Σε έναν χαλαρό περίπατο στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα μπορεί κανείς να χαζέψει τα χιλιάδες λαμπιόνια που βρίσκονται σχεδόν παντού, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τις στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων.

Από την πλατεία Συντάγματος με τη φαντασμαγορική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορεί κανείς να διασχίσει κεντρικούς δρόμους και πλατείες, με τα χιλιάδες αναμένα λαμπάκια, να συνεχίσει τη βόλτα του στον πεζόδρομο της Ερμού με τα στολισμένα καταστήματα, ή να κατευθυνθεί προς το Κολωνάκι διασχίζοντας την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας με τις υπέροχες γιρλάντες με τα φωτεινά αστέρια.

Στόχος είναι όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, «Τα φετινά Χριστούγεννα, η Αθήνα να κάνει την κάθε μέρα, μια μεγάλη γιορτή και να γεμίσει με χαμόγελα, μικρούς και μεγάλους», που τόσο έχουν ανάγκη.

Επιπέλον μια σειρά ξεχωριστών δράσεων και εκδηλώσεων, που έχουν σχεδιαστεί με προτεραιότητα την ασφάλεια όλων, έρχεται να κορυφώσει το εορταστικό κλίμα στην πρωτεύουσα και να γεμίσει με χαρά και αισιοδοξία τους Αθηναίους.

Ανάμεσα σε αυτά, έξι χριστουγεννιάτικα «χωριά» έχουν στηθεί στις γειτονιές της Αθήνας, από την Αχαρνών και την Κυψέλη μέχρι το Παγκράτι και το Γουδή. Από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους για να υποδεχθούν τους περαστικούς με κατασκευές, γλυκο-κεράσματα, Christmas hand painting και πολλές ακόμη γιορτινές διαδράσεις. Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί.

Επιπλέον το παγοδρόμιο στην πλατεία Κοτζιά θα λειτουργεί έως και τις 6 Ιανουαρίου, σε μια έκταση 400 τ.μ.με ελεύθερη είσοδο. Ωστόσο απαιτείται ηλεκτρονική προ-κράτηση θέσεων, μέσω της σχετικής πλατφόρμας.

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Το πλήρες πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ