ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιά: Φαντασμαγορικό θέαμα και εντυπωσιακές εικόνες από τα πυροτεχνήματα στην Αθήνα

Πρωτοχρονιά: Φαντασμαγορικό θέαμα και εντυπωσιακές εικόνες από τα πυροτεχνήματα στην Αθήνα
ΙΝΤΙΜΕ

Στον λόφο του Λυκαβηττού, με φόντο τα λαμπερά φώτα της πόλης, η Αθήνα αποχαιρέτισε το 2021 και υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με ένα φαντασμαγορικό θέαμα, γεμάτο φως και λάμψη.

Τα τελευταία λεπτά του χρόνου, ο ιστορικός λόφος μεταμορφώθηκε σε μία υπαίθρια σκηνή με οικοδεσπότη τον Σάκη Ρουβά.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο Σάκης Ρουβάς κάλεσε στη σκηνή τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τη Χορωδία των Παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» για να καλωσορίσουν όλοι μαζί το 2022.

«Αποχαιρετούμε μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Όχι μόνο για εμάς, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Χρονιά με πολλές και οδυνηρές απώλειες, ανασφάλεια και φόβο. Η ζωή όμως, είναι μεγαλύτερη από τις οδύνες της. Κι αυτή η Πρωτοχρονιά σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή. Ας την κάνουμε λοιπόν με αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη. Να ευχηθώ πάνω από όλα, Υγεία. Δύναμη, Αγάπη, Αλληλεγγύη και Αλληλοσεβασμό. Να είμαστε όλοι καλά. Και το 2022 να πάρουμε την "ανάσα" που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη!», ανέφερε στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, καλωσορίζοντας τον νέο χρόνο.

Αμέσως μετά, υπό τους ήχους της μελωδίας «Πάει ο παλιός ο χρόνος», ο αττικός ουρανός «πλημμύρισε» πυροτεχνήματα.

Ακριβώς τα μεσάνυχτα, ο ένας δήμος μετά τον άλλο, έσκισαν τον ουρανό με τα πυροτεχνήματά τους, φωταγώγησαν τις στολισμένες πόλεις τους και στα μηνύματα της κάθε δημοτικής Αρχής κυριάρχησε η ελπίδα το 2022 να είναι η χρονιά που θα βγει ο πλανήτης από τη δίνη της πανδημίας.

Δείτε εικόνες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ