Κομοτηνή: Πώς από ένα μήνυμα γονέα άλλαξε μορφή το δημοτικό σχολείο Κοσμίου
Ανανεώθηκε:
Τα γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας ενεργοποίησε ένα μήνυμα γονέα στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της Προεδρίας της Δημοκρατίας που αφορούσε το εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στο Κόσμιο της Κομοτηνής.
Σε αυτό ζητούνταν η προσοχή για την ταλαιπωρία που υφίστανται τα 100 παιδιά του σχολείου που καλούνται σ’ ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον να μάθουν πώς να είναι άνθρωποι και ταυτόχρονα σύγχρονοι Έλληνες πολίτες.
Πιο συγκεκριμένα ο χώρος του σχολείου αλλά και οι αίθουσες διδασκαλίας μέσα στις οποίες οι μικροί μαθητές μαθαίνουν πώς να σκέφτονται και τα πρώτα τους γράμματα, δεν πληρούσαν τις κατάλληλες προδιαγραφές για τη φιλοξενία τους. Έτσι, στο εν λόγω μήνυμα γινόταν έκκληση έτσι ώστε η πολιτεία να αναζητήσει άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την αποκατάσταση του σχολικού συγκροτήματος.
Στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στο Πρωθυπουργικό γραφείο η παραπάνω παράκληση και έτσι με τη φροντίδα του γ.γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι μέσω της ενθάρρυνσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ακολούθησε η άμεση υλοποίηση της δράσης.
Για την πορεία των εργασιών ενμερωνόταν επισταμένα το Μαξίμου και η Προεδρία της Δημοκρατίας και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.
Τέλος, σήμερα, ημέρα εορτής του πολιούχου του χωριού, πραγματοποιούνται και τα «άτυπα» εγκαίνια της νέας μορφής που πήρε το δημοτικό σχολείο.
Δείτε φωτογραφίες:
Iορδανία: Εκκενώθηκε το λιμάνι της Άκαμπα λόγω διαρροής - Τουλάχιστον 11 τραυματίες
14:39
Η Φινλανδία θα ενταχθεί στην πρωτοβουλία πυρηνικής αποτροπής του Εμανουέλ Μακρόν
14:30
Υπόθεση Μαζωνάκη: Διευκρινίσεις του ΙΚΠΙ για τη συμμετοχή της γιατρού του Κολωνακίου σε συνέδριο
14:21
«Πρώτο κουδούνι» για τα 20 Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
14:12