ΕΛΛΑΔΑ

ΩΡΙΩΝ 2022: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων

ΩΡΙΩΝ 2022: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων
Εικόνα από την άσκηση «ΩΡΙΩΝ-22» CNN Greece/Κώστας Βλάχος

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο έλαβε χώρα την Πέμπτη  η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της ΤΑΜΣ «ΩΡΙΩΝ-22» με επίλεκτους των Ειδικών Δυνάμεων.

Μαζί με τους Έλληνες, στην άσκηση συμμετέχουν και ΗΠΑ, Βουλγαρία, Κύπρος, Ισραήλ, Αιγύπτος και Γαλλία.

Παρόντες ήταν ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Με ορμητήριο το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο και με δράσεις σε όλη την Επικράτεια, Ειδικές Δυνάμεις των έξι χωρών, αντάλλαξαν τεχνογνωσία σε εκπαιδευτικές ασκήσεις ανορθόδοξου πολέμου και αντιμετώπισης ασύμμετρων και υβριδικών απειλών.

Οι Έλληνες SOF από το ΕΤΑ, τη Ζ’ ΜΑΚ, από το Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων και τη Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων, απέδειξαν σε κάθε πεδίο την εξέλιξή τους.

Άλματα ελεύθερης πτώσης ημέρα και νύχτα, καθοδήγηση εναέριων μέσων για στοχοποίηση, καθοδήγηση πυρών από εναέρια μέσα, αποβατικές ενέργειες, εξουδετέρωση στόχων υψηλής αξίας, διακομιδή τραυματιών με ελικόπτερο, εκπαίδευση ελεύθερων σκοπευτών, αμφίβιες καταστροφές, καταρρίχηση με σχοινί από ελικόπτερο και παροχή πρώτων βοηθειών στο πεδίο της μάχης, είναι μερικά από τα σενάρια στα οποία εκπαιδεύτηκαν οι κομάντο.

Δείτε εικόνες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ