ΕΛΛΑΔΑ

«Πλημμύρισαν» οι παραλίες: Στα ύψη το θερμόμετρο, στο «κόκκινο» και οι τιμές

«Πλημμύρισαν» οι παραλίες: Στα ύψη το θερμόμετρο, στο «κόκκινο» και οι τιμές
Με τη θερμοκρασία στους 28 βαθμούς πολλοί ήταν οι πολίτες που έσπευσαν στις παραλίες της Αττικής ΙΝΤΙΜΕ / ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στις παραλίες της Αττικής, οδήγησαν τους πολίτες οι υψηλές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου.

Με τη θερμοκρασία στους 28 βαθμούς, στον Άλιμο ή το Παλαιό φάληρο, την Κυριακή, πολίτες κάθε ηλικίας νέοι και οικογένειες με παιδιά έσπευσαν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης λίγο πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της νέας εβδομάδας. Αρκετοί όμως και ιδιαίτερα εκείνοι που θέλησαν να συνδυάσουν το μπάνιο τους με φαγητό ή καφέ, δυσαρεστήθηκαν όταν διαπίστωσαν πως οι τιμές ήταν ανεβασμένες σε σχέση με πέρυσι. Όπως έλεγαν, οι τιμές είναι αυξημένες κατά 20-40 λεπτά στον καφέ και τα σάντουιτς.

Έτσι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πήγαν οργανωμένα στις παραλίες εφοδιασμένοι με ταπεράκι και πρόχειρο φαγητό από το σπίτι καθώς όπως λένε η ακρίβεια δεν θα τους αποτρέψει από το να χαρούν τη θάλασσα.

«Έχει πολλή ζέστη. Η θάλασσα είναι ακόμα κρύα, αλλά οι ξαπλώστρες είναι γεμάτες», τόνισε μία λουόμενη μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα οι Αθηναίοι, έκαναν και οικονομία προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις. «Για τα μικρά φέραμε τοστάκια, κριτσινάκια, τέτοια πράγματα, ίσα ίσα για να περάσουν τη μέρα τους και μετά θα πάνε να φάνε στο σπίτι, λίγο πιο οικονομικά, αλλιώς δεν βγαίνει» ανέφεραν.

«Τα κοκτέιλ είναι πιο πάνω από το budget μας αλλά το αξίζουμε μια στο τόσο να ξοδεύουμε ένα ποσό», σημείωσε χαρακτηριστικά μία λουόμενη.

Στα 88 ευρώ το μπάνιο στην παραλία για μια οικογένεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει για την είσοδο της σε οργανωμένη παραλία 8 ευρώ το άτομο δηλαδή 32 ευρώ σύνολο.

Για το σετ με ξαπλώστρες 17 ευρώ, δηλαδή σύνολο 35 ευρώ, για τον καφέ 4,50 ευρώ το άτομο, δηλαδή 9 ευρώ και για φυσικό χυμό για τα παιδιά 6 ευρώ το άτομο δηλαδή 12 ευρώ, συνολικό κόστος 88 ευρώ χωρίς το φαγητό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ