ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Μάχη, αγωνία και καταστροφή μέσα από 10 φωτογραφίες

Φωτιά στην Πεντέλη: Μάχη, αγωνία και καταστροφή μέσα από 10 φωτογραφίες
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι και αστυνομικοί στην Πεντέλη, την Ανθούσα, την Παλλήνη και το Ντράφι, για περίπου ένα εικοσιτετράωρο, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με μεγάλες θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους.

Η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής καθώς δέντρα, οχήματα, καλλιέργειες και κατοικίες έγιναν στάχτη.

Από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι και τώρα οι κάτοικοι όλων αυτών των περιοχών μετρούν τις πληγές τους.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί αυτοψίες σε 19 κατοικίες, εκ των οποίων οι 4 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 8 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 7 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 5 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 1 είναι κατάλληλος για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος και 3 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν. Ελέγχθηκαν 2 αποθήκες εκ των οποίων η 1 κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλη για χρήση και 1 επικίνδυνη για χρήση, η οποία θα επανελεγχθεί.

Τέλος ελέγχθηκαν 4 Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι 3 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση.

Αύριο, Πέμπτη, θα συνεχίσουν να συνδράμουν στο έργο των αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές της Αττικής μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με στόχο να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ