ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης - Όλα έτοιμα για την πορεία

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης - Όλα έτοιμα για την πορεία
CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Με την πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώνεται ο τριήμερος εορτασμός της 49ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Η πορεία αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα, ενώ από το πρωί της Πέμπτης, πλήθος κόσμου κατέφθανε για να καταθέσει ένα λουλούδι στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου για να αποτίσουν φόρο τιμής στους φοιτητές που εξεγέρθηκαν τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Ιδιαίτερο χρώμα φέτος έδωσε η μεγάλη παρουσία οικογενειών με μικρά παιδιά, που αφήνουν ένα λουλούδι, μια ζωγραφιά, ακόμα και πολύχρωμα πανό στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν και στην καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, θα γίνει η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγηθεί το προσκλητήριο των νεκρών.

Στη συνέχεια ακολουθεί η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησαν πολίτες και εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης.

Από νωρίς το πρωί έσπευσαν στο μνημείο στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να καταθέσουν στεφάνια και να αφήσουν λουλούδια.

Μέλη φοιτητικών παρατάξεων βρίσκονται από την αρχή της εβδομάδας στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν το απόγευμα με την καθιερωμένη πορεία στο κέντρο της πόλης.

Φορείς και φοιτητικές παρατάξεις καλούν τους πολίτες στις 5 το απόγευμα σε συγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή, από όπου μία ώρα αργότερα, θα ξεκινήσει η πορεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ