ΕΛΛΑΔΑ

Θεοφάνεια: Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Θεοφάνεια: Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε στον νεαρό που έπιασε τον σταυρό ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό AP Photo/Francisco Seco

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν την Παρασκευή (06/01) τα Θεοφάνεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, με πλήθος κόσμου να παρίσταται στην τελετή του αγιασμού και στην κατάδυση του Τίμιου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Ειδικότερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό, και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι αρχιερείς και οι πιστοί, συνοδευόμενοι από τους επισήμους εν πομπή μετέβησαν στην προκυμαία του Φαναρίου όπου ο Παναγιώτατος προεξήρχε της τελετής του αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Στα κρύα νερά του Κερατίου, βούτηξαν περισσότερα από 10 άτομα από την Πόλη και το εξωτερικό. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε στον νεαρό που έπιασε τον σταυρό ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό, ενώ ευλόγησε και συνεχάρη όλους τους κολυμβητές, ευχαριστώντας τους που τήρησαν το έθιμο.

Σημειώνεται ότι, ήταν η πρώτη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την περιπέτεια της υγείας του με τον κορωνοϊο.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι Ιωάννης Μπουρνούς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη με τον σύζυγό της Ιωάννη Ραπτάκη, Πρέσβη της Ελλάδος στο Ην. Βασίλειο, ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη Ρομάν Νεντίλσκι, στελέχη του Προξενείου καθώς και πλήθος πιστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ