ΕΛΛΑΔΑ

Απόκριες 2023: Σε ρυθμούς καρναβαλιού βρίσκεται όλη η χώρα

Απόκριες 2023: Σε ρυθμούς καρναβαλιού βρίσκεται όλη η χώρα
Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι στις αποκριάτικες εκδηλώσεις ΙΝ ΤΙΜΕ / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές πλημμύρισαν τους δρόμους σε όλη τη χώρα, σκορπίζοντας σερπαντίνες, μουσικές και παιχνίδι στο Ζάππειο, την Κοζάνη, την Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης.

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η πανδημία του κορωνοϊού περιόριζε τις εκδηλώσεις των αποκριών, η Πάτρα επιστρέφει με το Καρναβάλι των μικρών για να γεμίσει με χαμόγελα, κέφι και διασκέδαση τους πατρινούς, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Περισσότεροι από 15.000 μικροί καρναβαλιστές συμμετέχουν στην παρέλαση, ενώ, όπως αναφέρει το pelop.gr οι 95 ομάδες συμμετοχής αποτελούν αριθμό ρεκόρ όλων των εποχών.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς βρίσκεται και η Αθήνα με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων να γεμίζει μουσικές το Ζάππειο και με τα παιδιά να διασκεδάζουν με ξυλοπόδαρους, μπαλονοκατασκεύες, face painting, καλλιτέχνες τσίρκου, ομαδικά παιχνίδια, παντομίμα και μασκότ.

Μπαλονοκατασκευές στα αγαπημένα σχήματα των μικρών μασκαράδωνIN TIME / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Το κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης έχει κατακλύσει πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει το «Καστρινό Καρναβαλι 2023» που έχει ξεκινήσει από τις 12:00 το μεσημέρι από την Πλατεία 18 Άγγλών.

Την παρέλαση ακολούθησε τελετή λήξης και πάρτυ στην πλατεία Ελευθερίας με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, δώρα και πολλές εκπλήξεις, σύμφωνα με το neakriti.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ