Φωτιά στην Πάρνηθα: Καρέ - καρέ η διάσωση ζώων
Με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Πάρνηθα από το πρωί της Τετάρτης (23/8), πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι σπεύδουν να σώσουν τα ζωάκια που παγιδεύονται στις φλόγες.
Ωστόσο, εάν η πυρκαγιά εισχωρήσει στον Εθνικό Δρυμό οι καταστροφές στην πανίδα και της χλωρίδα αναμένεται πως θα είναι ανυπολόγιστες.
Μέχρι στιγμής δεκάδες ζώα έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κεντρου Περίθαλψης Αδεσποτων Ζώων στο Σχιστό, κυρίως με εγκαύματα στις πατούσες και σε άλλα μέρη του σώματος.
Επίσης, στο Κέντρο βρίσκονται για προσωρινή φιλοξενία αδέσποτα ζώα ή δεσποζόμενα που πάνω στη σύγχυση ξέφυγαν από τους κηδεμόνες τους και διέτρεχαν κίνδυνο, καθώς εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν αποπροσανατολισμένοι στην φλεγόμενη περιοχή.
Στο μεταξύ, οι Αρχές έχουν κάνει μπλόκο στους Θρακομακεδόνες προκειμένου να μην επεκταθούν οι φλόγες, ωστόσο οι προβλέψεις με την ένταση των ανέμων να φθάνει τα 7 μποφορ, είναι δυσοίωνες.
Κότες και πάπιες εγκλωβισμένες στη φωτιά στην Πάρνηθα
Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης
Διάσωση κουνελιού από τη φωτιά στην Πάρνηθα
Πηγή: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Διάσωση κατσικιού από τη φωτιά στην Πάρνηθα
Πηγή: AP Photo/Thanassis Stavrakis
Καμένη χελώνα από την πυρκαγιά στην Πάρνηθα
Πηγή: AP Photo/Thanassis Stavrakis
Διάσωση σκύλου από τη φωτιά στην Πάρνηθα
Πηγή: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Κλείνουν παραδρόμους για δύο ώρες οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
09:20
Οι υβριδικές Porsche 911 θέλουν προσοχή αν παραμείνουν ακίνητες για πολλές μέρες
09:15
Ουκρανία: Σύνοδο της Συμμαχίας των Προθύμων στις αρχές Ιανουαρίου στο Παρίσι προανήγγειλε ο Μακρόν
09:12
«Βουτιά» έκανε ο υδράργυρος στην Κεντρική Μακεδονία - Στις Σέρρες η χαμηλότερη θερμοκρασία
09:06