Φωτιά στην Πάρνηθα: Καρέ - καρέ η διάσωση ζώων
Με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Πάρνηθα από το πρωί της Τετάρτης (23/8), πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι σπεύδουν να σώσουν τα ζωάκια που παγιδεύονται στις φλόγες.
Ωστόσο, εάν η πυρκαγιά εισχωρήσει στον Εθνικό Δρυμό οι καταστροφές στην πανίδα και της χλωρίδα αναμένεται πως θα είναι ανυπολόγιστες.
Μέχρι στιγμής δεκάδες ζώα έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κεντρου Περίθαλψης Αδεσποτων Ζώων στο Σχιστό, κυρίως με εγκαύματα στις πατούσες και σε άλλα μέρη του σώματος.
Επίσης, στο Κέντρο βρίσκονται για προσωρινή φιλοξενία αδέσποτα ζώα ή δεσποζόμενα που πάνω στη σύγχυση ξέφυγαν από τους κηδεμόνες τους και διέτρεχαν κίνδυνο, καθώς εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν αποπροσανατολισμένοι στην φλεγόμενη περιοχή.
Στο μεταξύ, οι Αρχές έχουν κάνει μπλόκο στους Θρακομακεδόνες προκειμένου να μην επεκταθούν οι φλόγες, ωστόσο οι προβλέψεις με την ένταση των ανέμων να φθάνει τα 7 μποφορ, είναι δυσοίωνες.
Κότες και πάπιες εγκλωβισμένες στη φωτιά στην Πάρνηθα
Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης
Διάσωση κουνελιού από τη φωτιά στην Πάρνηθα
Πηγή: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Διάσωση κατσικιού από τη φωτιά στην Πάρνηθα
Πηγή: AP Photo/Thanassis Stavrakis
Καμένη χελώνα από την πυρκαγιά στην Πάρνηθα
Πηγή: AP Photo/Thanassis Stavrakis
Διάσωση σκύλου από τη φωτιά στην Πάρνηθα
Πηγή: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
«Θύελλα» αντιδράσεων με σχόλιο του Μασκ για 19χρονη στη Δανία που κινδύνευε με απέλαση
10:55
Τι συζήτησαν Τραμπ - Νετανιάχου για Ιράν, αφοπλισμό Χαμάς και τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα
10:50
Στα 15,7 δισ. ευρώ το 2024 η αξία παραγωγής στον κατασκευαστικό κλάδο
10:44
Καποδίστριας και ψυχανάλυση
10:41